Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου με δύο βουλευτές να αποχωρούν από το κόμμα μέσα σε λίγη ώρα.

Μετά την παραίτηση της Αναστασίας Αλεξοπούλου έρχεται και αυτή του Αντώνη Μυλωνάκη.

Η αποχώρησή τους ανακοινώθηκε μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος στην οποία ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα των τριών βουλευτών του Αντώνη Μυλωνάκη, του Απόστολου Αβδελά και της Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα εφέροντο να συζητούν με τη ΝΔ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε, «οι φερόμενοι ως «συνομιλητές» της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου αντίθετα, βουλευτής του Β1 τομέα Αθηνών, και Αντώνης Μυλωνάκης βουλευτής Ανατολικής Αττικής με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τους συνδυασμούς της Ελληνικής Λύσης, ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, ο κ. Αβδελάς αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος στο νομό Γρεβενών

Αποχώρηση Μυλωνάκη

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, «γνωστοποίησα κι επίσημα την παρακάτω επιστολή σχετικά με την αποχώρησή μου από το κόμμα «Ελληνική Λυσή – Κυριάκος Βελόπουλος».

Πέραν της πικρίας που μου προκάλεσαν, αυτό που προέχει για εμένα είναι να ευχαριστήσω όλους εσάς που με πιστέψατε, με στηρίξατε, μου δείξατε εμπιστοσύνη και με αγαπήσατε ακριβώς για αυτό που είμαι και είδατε σε μένα και από μένα.

Σας υπόσχομαι ότι με οποιονδήποτε τρόπο περνάει από το χέρι μου θα συνεχίζω να βοηθώ εσάς τους απλούς Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και μη, καθώς ήταν, είναι και παραμένει ο μοναδικός μου σκοπός.

Σας ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά, λοιπόν, για όλη αυτή τη δύναμη που μου δίνετε αυτή τη δύσκολη για μένα ώρα.

Με εκτίμηση».

Δείτε την επιστολή παραίτησης

Νωρίτερα αποχώρησε από την Ελληνική Λύση η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, μετά την απόφαση του κόμματος να την «εξορίσει», μαζί με τους Αντώνη Μυλωνάκη και Απόστολο Αβδελά, σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, ως «τιμωρία» για δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν ως αποστάτες.

Οι τρεις βουλευτές, αν και διέψευσαν τα σχετικά δημοσιεύματα και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει ούτε ένδειξη που να τα επιβεβαιώνει, παραπέμφθηκαν από το κόμμα Βελόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.