Πάσχα στην ύπαιθρο με παραδοσιακά έθιμα και τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας.

Προτάσεις υπάρχουν πολλές όμως η απόδραση σε κοντινούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας με το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη λύση όπως φαίνεται για αρκετούς Αθηναίους καθώς οι κρατήσεις διαμονής σε αυτούς φθάνουν στο 90 με 100%.

Ναύπλιο

Στην κορυφή των προτιμήσεων, το Ναύπλιο . Τα έξοδα της μετακίνησης για βενζίνη και διόδια μαζί με την επιστροφή είναι στα 52 ευρώ .Οι τιμές διαμονής ξεκινούν από 50 ευρώ την ημέρα σε δίκλινο δωμάτιο και μπορεί να φθάσουν στα 500 ευρώ στα ακριβότερα ξενοδοχεία .

Μια τετραμελής οικογένεια δηλαδή θα χρειαστεί να διαθέτει για ένα τριήμερο ακόμη κι αν επιλέξει τη φθηνότερη λύση περίπου 350 ευρώ μόνο για διαμονή και μετακίνηση.

«Οι κρατήσεις είναι πολυήμερες πάνω από 3 μέρες οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές στα ξενοδοχεία μας .Υπάρχουν και πάρα πολύ όμορφες περιοχές λίγο έξω από το Ναύπλιο είτε μείνουν στο Άργος είτε στο Τολό η απόσταση είναι 10 λεπτά με το αυτοκίνητο», σχολίασε η Κατερίνα Ψυχογιού, μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων του Ναυπλίου.

Ναύπακτος

Περίπου δυόμιση ώρες χωρίζουν την Αθήνα από άλλον έναν ελκυστικό προορισμό για το Πάσχα ,τη Ναύπακτο ΚΑΡΤΑ Το κόστος της μετακίνησης ανέρχεται στα 112 ευρώ και το κόστος διαμονής αυτή την περίοδο ξεκινά από 50 ευρώ η διανυκτέρευση σε δίκλινο και φθάνει στα 200 ευρώ.

Σύνολο μετακίνησης και της φθηνότερης διαμονής για μια τετραμελή οικογένεια τα 412 ευρώ.

Καλαμάτα

Και στην Καλαμάτα έχουν γίνει κρατήσεις σχεδόν σε όλα τα καταλύματα για το τριήμερο του Πάσχα .

Η μετακίνηση με αυτοκίνητο από την Αθήνα κοστίζει 95 ευρώ και η διαμονή ανά ημέρα σε δίκλινο ξεκινά από 70 και φθάνει στα 150 ευρώ .

Και σε αυτή την περίπτωση μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να διαθέτει χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα για φαγητό και διασκέδαση περίπου 500 ευρώ για ένα τριήμερο

«Πάντα η Καλαμάτα αποτελούσε έναν προορισμό για το Πάσχα φέτος τα πράγματα δείχνουν ότι είναι ακόμη καλύτερα υπάρχει η συνάντηση των επιταφίων στην παραλία από 3 διαφορετικές ενορίες υπάρχουν οι ιπποδρομίες που γίνονται κάθε χρόνο είναι αρκετά αυτά που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών», ανέφερε ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Όσοι πάντως αποφασίσουν να περάσουν το Πάσχα σε κάποιον από τους κοντινούς δημοφιλείς προορισμούς χωρίς να έχουν κράτηση για διαμονη μπορούν να ελπίζουν σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής ή να αναζητήσουν κατάλυμα στις γύρω περιοχές

Μύκονος: Πυρετώδεις προετοιμασίες

Στο νησί των ανέμων ο ήχος που κυριαρχεί αυτές τις μέρες είναι ο ήχος των εργασιών.

«Ετοιμάζονται, καθαρίζουν βάφουν, ετοιμάζουν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες του νησιού», δήλωσε η Μαρσούλα Χανιώτη, αντιπρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Μυκόνου.

Τα καταστήματα στήνουν τις βιτρίνες και τους πάγκους τους και όλα μπαίνουν στη θέση τους.

Αυτή την περίοδο σχεδόν όλα τα καταστήματα στη μικρή Βενετία παραμένουν κλειστά. Οι εργαζόμενοι βάφουν τις καρέκλες με το χρώμα της Μυκόνου, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα την Μεγάλη Εβδομάδα.

Με ανυπομονησία περιμένουν τους τουρίστες οι καταστηματάρχες. Ήδη στο νησί βρίσκονται αρκετοί τουρίστες από την Ευρώπη, την Ασία, τον Αραβικό κόσμο και την Αμερική.

Η Μύκονος αυτή την περίοδο δεν θυμίζει σε τίποτα τους ξέφρενους ρυθμούς του καλοκαιριού. Τυχεροί όσοι βρεθούν εδώ τη Μεγάλη Εβδομάδα και απολαύσουν την ηρεμία που προσφέρει η πανέμορφη χώρα του νησιού των ανέμων.

«Τη Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί μας ο κόσμος θα απολαύσει την ηρεμία του νησιού, την κατάνυξη και φυσικά όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει στην ποιότητα που της προσφέρει», δήλωσε ο Δημήτρης Κοντιζάς, επιχειρηματίας εστίασης.

Την Πρωτομαγιά η επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν

Επίσημα η τουριστική σεζόν στο νησί των ανέμων ξεκινά την Πρωτομαγιά. Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία που ήδη έχουν ανοίξει η πληρότητα για το Πάσχα ξεκινά από 60% και φθάνει σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι το 90%.

Την συγκεκριμένη περίοδο μπορείτε να βρείτε ένα δίκλινο δωμάτιο από 60 ευρώ το βράδυ, με τις τιμές να εκτοξεύονται για όσους θέλουν πολυτέλειες. 400 ευρώ η διανυκτέρευση σε σουίτα, 750 ευρώ για βίλα ενός υπνοδωματίου.

«Έχουν ξεκινήσει ήδη πτήσεις τσάρτερ. Υπάρχει κόσμος που έρχεται στο νησί, υπάρχουν πολλές εκμεταλλεύσεις σε βίλες, κόσμος έρχεται στο εστιατόριο», δήλωσε ο Λευτέρης Σικινιώτης, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Η Μύκονος είναι παγκοσμίως γνωστή για την έντονη διασκέδαση την περίοδο του καλοκαιριού. Το Πάσχα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία άλλη Μύκονο, της ηρεμίας, της χαλάρωσης και της κατάνυξης.