Στην ελληνική αγορά προσφέρεται το νέο plug in υβριδικό μοντέλο της Mazda, το CX-60 PHEV.  Το νέο μοντέλο κάνει το ντεμπούτο του στην χώρα έχοντας ως πρωταγωνιστή κάτω από το καπό του την  plug-in υβριδική τεχνολογία,   με σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 100 kW.  Τα παραπάνω σύνολα «περνάνε» την ισχύ μέσα από το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. 

Σε αριθμούς, το νέο μοντέλο προσφέρει συνολική ισχύ  327 ίππους/241 kW με τη ροπή να σκαρφαλώνει στα 500 Nm! Εντυπωσιακή είναι και η κατανάλωση του, με το εργοστάσιο να υπόσχεται – με γνώμονα την μέτρηση WLTP  –  1,5 λίτρα/100χλμ την ώρα που οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 είναι μόνο 33 γραμμάρια/χλμ.. Επίσης, ως plug in υβριδικό μοντέλο να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για 63 χλμ, ακόμη και με ταχύτητες έως 100χλμ/ώρα!

Με γνώμονα το ιστορικό των μοντέλων της, το νέο Mazda CX60 PHEV είναι το ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda.

Προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις, την βασική, Prime Line, την Exclusive Line, την Homura και την Takumi. 

Eπίσης, υπάρχουν και  τέσσερα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού για ακόμη πιο εξατομικευμένη στην τελική επιλογή του μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας: Comfort Pack, Convenience & Sound Pack, Driver’s assistance Pack & Sunroof.

Οι τιμές του ξεκινούν από τα 58.087 ευρώ και οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν ήδη να το παραγγείλουν, με τα πρώτα μοντέλα να αναμένονται το ερχόμενο φθινόπωρο.