Μικρή πτώση των νέων κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19 στην Ευρώπη καταγράφει την τελευταία εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έπειτα από συνεχείς αυξήσεις που καταγράφονταν από τον Οκτώβριο.

Ακόμα, ο ΠΟΥ Ευρώπης επισήμανε ότι, σύμφωνα με δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, τα 212 κρούσματα Όμικρον που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα σε 18 χώρες της ΕΕ ήταν ασυμπτωματικά ή ήπια.

Στο εβδομαδιαίο επιδημολογικό δελτίο του, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μειώθηκαν κατά 2% στα 2,6 εκατομμύρια, με τη Γερμανία και τη Γερμανία να αναφέρουν τους μεγαλύτερος αριθμούς. Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 3% στους 29.000.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επίπτωση της Covid-19 έφτασε σε πλατό την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία καταγράφηκαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια νέα κρούσματα.

Ωστόσο οι θάνατοι έφτασαν τους 52.500, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Άνοδος των κρουσμάτων κατά 30% καταγράφεται στις ΗΠΑ, οι οποίες ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πάνω από 752.000 νέα περιστατικά.

Αύξηση κατά 79% και στην Αφρική, η οποία μετρά πάνω από 6,3 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, αριθμός μικρότερος από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ήπειρο. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν 498 θάνατοι, αριθμός μειωμένος κατά 13% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.