Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Αττική έπειτα από μία ακόμα πολύ δύσκολη νύχτα. Αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη μάχη στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου, με την κατάσταση στο μέτωπο της Μαλακάσας να είναι σχετικά καλύτερη τα τελευταία λεπτά.

Στους Θρακομακεδόνες, οι φλόγες είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αποτυπώνεται και σε αποκλειστικά βίντεο του in.gr– μέσα στους οικισμούς και έχουν κάψει σπίτια, ενώ οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Ο καπνός είναι πολύ πυκνός και υπάρχουν διάσπαρτα ενεργά μέτωπα.

Η κάμερα του ΜΕGA ακολουθεί με προσοχή τους πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια, καθώς η φωτιά γλείφει τις αυλές τους. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής αντλούν νερό από την πισίνα του σπιτιού για να σβήσουν την φωτιά που το απειλεί.

Ο άνεμος έχει γυρίσει και δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Παρόντες στο σημείο και δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες καταβάλουν από χθες αγώνα για να απομακρύνουν τον κόσμο που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Δείτε βίντεο:

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας Θρακομακεδόνων επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι «κινδυνεύουν σπίτια», ενώ υπογράμμισε ότι η φωτιά είχε μπει από την πλευρά της Βαρυμπόμπης.

«Θεωρούσα ότι δεν θα μπει στην κοινότητα από αυτό το μέτωπο, αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν μας κάνει τα χατίρια» είπε.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από