Οι καρχαρίες έχουν την τιμητική του στην Opel. Το θαλάσσιο, επιθετικό ζώο δίνει το «παρών» σε διάφορα μοντέλα με το λογότυπο του κεραυνού. Μάλιστα, φιγουράρει στο Opel Mokka αλλά και το βραβευμένο Opel Corsa. Μάλιστα ο γερμανός ατασκευαστής είχε ανέκαθεν πάθος για τη ναυτιλία, το οποίο ξεκίνησε πριν από αρκετές δεκαετίες.

Για παράδειγμα, όταν το 1970, η Opel παρουσίασε το Manta, είχε ως έμβλημα το σαλάχι!  Ένα μοντέλο που επιστρέφει τώρα ως έκδοση μηδενικών ρύπων Manta GSe ElektroMOD.

Πως όμως προέκυψαν οι καρχαρίες; Ο σχεδιαστής της Opel Dietmar Finger αναφέρει, ότι ήταν στο σπίτι του και σχεδίαζε το νέο Corsa. Για την ακρίβεια, το διακριτικό εξωτερικό τοίχωμα του ντουλαπιού, που τις περισσότερες φορές καλύπτεται από τη κλειστή πόρτα του συνοδηγού. Όταν το ντουλαπάκι ανοίγει, αυτό το τοίχωμα πρέπει να προσφέρει σταθερότητα, η οποία επιτυγχάνεται με εγκάρσια νεύρα στην πλαστική επιφάνεια. Ο σχεδιαστής έπρεπε να σχεδιάσει αυτά τα νεύρα. Καθώς είχε φτάσει στη μέση, πλησίασε ο γιός του, είδε το σχέδιο και ρώτησε: «Μπαμπά γιατί δε ζωγραφίζεις ένα καρχαρία;» Γιατί όχι; Ο Finger το σκέφθηκε και έδωσε στα ‘νεύρα’ το σχήμα ενός καρχαρία. Έτσι, γεννήθηκε μία ιδέα που έγινε παράδοση.