Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Μαλεσίνα η οποία έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού με 13 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε μια κωμόπολη μόλις 4.000 κατοίκων.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, μία ακόμη γυναίκα, 64 ετών έφυγε από την ζωή ανεβάζοντας τους τον αριθμό των νεκρών από κοροναϊό στη Μαλεσίνα στους 13. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ανάμεσα στα θύματα και η «αρχόντισσα της Μαλεσίνας» Ελένη Αδαμοπούλου, μια γυναίκα που γνωστή για την ανιδιοτελή προσφορά της και τον εθελοντισμό και πρόεδρος στο παράρτημα-Λοκρίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η κατάσταση στην κωμόπολη είναι δραματική, με δεκάδες κρούσματα να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Λαμίας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον πενήντα περιπτώσεις.

Πώς ξέφυγε η κατάσταση

Αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου δεν αποτέλεσε μόνο η τελετή ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας, αλλά και άλλων 200 έξω από αυτήν.

Γενικότερα, στην περιοχή επικρατούσε χαλάρωση και τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού δεν τηρούνταν με την ίδια προσοχή όσο στην αρχή της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετός κόσμος συνωστιζόταν, όπως λένε, στα καφενεία προκειμένου να δει ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Νέοι άνθρωποι ανάμεσα στα θύματα

Μάλιστα ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας στην Μαλεσίνα περιλαμβάνονται και νέοι άνθρωποι. Ανάμεσά τους ένας 38χρονος, αλλά και ένας 44χρονος, πατέρας δύο παιδιών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ βαρύ, με τον δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ να δηλώνει πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας, με τον κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού, ειδικά από τη στιγμή που ανάμεσα στα θύματα είναι και νέοι άνθρωποι.

Η Μαλεσίνα έχει τεθεί σε συναγερμό από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είχε προκύψει υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

Στις 3 Μαρτίου απεβίωσε ο πρώτος κάτοικος της περιοχής, με την κατάσταση να γίνεται δραματική