Σε σκληρό lockdown βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Μαλεσίνα. Αιτία για την ευρεία διασπορά του ιού στην περιοχή φαίνεται πως ήταν ένας γάμος.

Η γαμήλια τελετή έγινε στις 21 Φεβρουαρίου με 30 άτομα μέσα στο ναό και τουλάχιστον 200 στο προαύλιο χωρίς να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις.

«300 άτομα, όλη η πλατεία και χώρια μέσα που ήταν γεμάτη η εκκλησία… Κανείς δεν φοράει μάσκες», ανέφερε μία κάτοικος στον ΑΝΤ1.

Οι ιερείς προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν φορούσαν μάσκα με την πλατεία έξω από την εκκλησία να είναι κατάμεστη.

Όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, οι υπεύθυνοι του ναού αναγκάστηκαν να κλειδώσουν την πόρτα προκειμένου να μην μπει άλλος κόσμος μέσα. Μόνο οι ιερείς του ναού προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη, καθώς η αστυνομία ήταν άφαντη…

Τα κρούσματα στην Μαλεσίνα άρχισαν να ανεβαίνουν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας με τη θετικότητα να φτάνει στο 10,4%, ενώ από τα 386 rapid test τα 40 βγήκαν θετικά.

Έτσι, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να επιβάλει 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός από συγκεκριμένους λόγους, όπως της υγείας.

Ολόκληρες οικογένειες έχουν νοσήσει, ενώ φαίνεται πως οι κάτοικοι δεν τηρούσαν γενικά τα μέτρα και κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δύο γυναίκες από μία οικογένεια που πολλά από τα μέλη της νοσηλεύονται, πιθανολογούν ότι κόλλησαν από την ανοιχτή καφετέρια.

«Είμαστε επτά άτομα, είμαστε όλοι άρρωστοι. Από την καφετέρια πιθανόν να κολλήσαμε, εκεί έγινε η διασπορά η μεγάλη… Είχε ανοίξει, έβαζε άτομα λίγα… Αλλά από εκεί έγινε μάλλον… Η αλήθεια είναι ότι δεν τηρούσαμε πολύ τα μέτρα, δεν φορούσαμε τη μάσκα πολύ, δεν προσέχαμε πολύ», ανέφεραν.