Την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας άφησε ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Πρόκειται για τον 83χρονο ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όταν ο Εγκέλαδος σάρωσε το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε το σπίτι τους.

Τον ηλικιωμένο είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Χθες ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Άγνωστη η αιτία θανάτου

Πάντως, δεν διευκρινίζεται η αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα, ο οποίος φέρεται να μην είχε τραυματιστεί από τον σεισμό.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Η στιγμή του απεγκλωβισμού

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, ο 83χρονος τετραπληγικός πέρασε δύσκολες στιγμές, καθώς το σπίτι του κατέρρευσε. Η γυναίκα του πρόλαβε να φύγει και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, η οποία μετέβη άμεσα στο σημείο και απεγκλώβισε τον ηλικιωμένου άνδρα.

Στο βίντεο φαίνονται οι διασώστες που με ιδιαίτερη προσοχή σηκώνουν τον άτυχο άνδρα και τον τοποθετούν πάνω στο φορείο για να τον απομακρύνουν από το σημείο και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.