Στο εργοστάσιο της Pfizer, 24 ώρες το 24ωρο τα υπερσύγχρονα μηχανήματα δεν σταματούν να παράγουν χιλιάδες δόσεις εμβολίων για να μεταφερθούν στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στόχος μέσα στον Ιανουάριο να έχουν αποσταλεί 12,5 εκατομμύρια εμβόλια. Οι εργαζόμενοι όπως βλέπετε στο βίντεο του MEGA τηρώντας αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, συσκευάζουν προσεκτικά τα εμβόλια.

Αμέσως μετά, τα τοποθετούν σε ψυγεία όπου και πρέπει να παραμείνουν σε θερμοκρασίες μεταξύ -80°C και -60°C. Στη συνέχεια, έρχονται και τα παραλαμβάνουν τα φορτηγά-ψυγεία και τα μεταφέρουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ήδη από την Τρίτη φορτηγά-ψυγεία της Pfizer έχουν ξεκινήσει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς του εμβολίου σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, τα φορτηγά συνοδεύονται από περιπολικά, ενώ έξω από το εργοστάσιο βρίσκεται συνεχώς ασφάλεια της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου.

Η Interpol προειδοποίησε πρόσφατα ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιθέσεων κατά των αποστολών μεταφοράς των εμβολίων, αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Πουρς η ασφάλεια έχει ενισχυθεί.

«Οι κάτοικοι της πόλης μας είναι υπερήφανοι που η Pfizer παράγει το πολυαναμενόμενο εμβόλιο» ανέφερε ο δήμαρχος Koen Van den Heuvel, συμπληρώνοντας πως «για την Πουρς είναι πολύ καλά νέα διότι πολλοί ήδη εργάζονται εκεί καθώς η Pfizer έχει πάνω από 3.000 υπαλλήλους».

Η Pfizer έχει επενδύσει πολύ στην ασφάλεια ειδικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 στη Νέα Υόρκη και τώρα με το εμβόλιο η αστυνομία έχει αυξήσει περισσότερο τους ελέγχους αλλά υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρείες.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε και να δώσουμε ελπίδα σε τόσο πολύ κόσμο» πρόσθεσε ο Koen Van den Heuvel.

Η Πουρς είναι μια μικρή πόλη 26.000 κατοίκων στο βόρειο Βέλγιο και αυτή τη στιγμή όλα τα φώτα της Ευρώπης στρέφονται πάνω της καθώς εκεί βρίσκονται τα εργοστάσια παραγωγής του εμβολίου της Pfizer.