Στο Grand Finale 2020 της εκπομπής «Σπίτι με το MEGA» έρχεται το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο ένας και μοναδικός Γιώργος Μαζωνάκης.

Ο τίτλος  εκπομπής, μια δική του φράση… την αλήθεια του… «Όσα χρόνια περπατάω, άλλα τόσα τραγουδάω».

Η εκπομπή ξεκινά με ένα οδοιπορικό του Γιώργου στο Πειραιά, στην πόλη που μεγάλωσε και έχει στην καρδιά του.

Από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου που θα ερμηνεύσει τεράστιες επιτυχίες του από την 30 χρονη πορεία του, τραγούδια-επιτυχίες, όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά σταθμούς  για το ελληνικό τραγούδι γενικότερα.

Τιμώντας τον τόπο καταγωγής του την Κρήτη, θα  τραγουδήσει και θα χορέψει «την Κρητική Λαλιά», όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Θα αποκαλύψει με τον Μιχάλη Stavento τι σημαίνει «αγαπώ». Πώς μέσα από μια μεταξύ τους συζήτηση γεννήθηκε το τραγούδι «Αγαπώ σημαίνει» που είναι και ο τίτλος του ομώνυμου άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε περίπου ένα χρόνο πριν και έσπασε και σπάει κάθε ρεκόρ με 10 στα 10 τραγούδια να κατακτούν τις πρώτες θέσεις στα ραδιόφωνα, τις πωλήσεις και την αγάπη του κόσμου, φαινόμενο σπάνιο στη σύγχρονη δισκογραφία

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Γιώργου Μαζωνάκη «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», υποκλίνεται στις Ευαίσθητες Χορδές του μπουζουκιού. Η πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει βρει ήδη τεράστια ανταπόκριση κι έχει ευαισθητοποιήσει κοινό και ειδικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι Ευαίσθητες Χορδές του μπουζουκιού, έχουν ενώσει σημαντικούς  δημιουργούς, συνθέτες, ερμηνευτές, χρυσοδάκτυλους του μπουζουκιού, αλλά και τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες, ώστε το μπουζούκι να πάρει τη θέση που του αξίζει.

Από το «Μουσικό Ρετιρε» στο «Ανήκω σε μένα»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1972 στην Νίκαια του Πειραιά, όπου και μεγάλωσε.

Σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και λίγο αργότερα τραγούδησε για πρώτη φορά σε μαγαζί στη γειτονιά του τη Νίκαια, που λεγόταν «Μουσικό Ρετιρέ».

Επαγγελματικά ξεκίνησε να τραγουδάει σε μπουζούκια της Πάτρας και εκεί τον ανακάλυψαν άνθρωποι της Polygram που του πρότειναν συνεργασία.

Το 1993 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Μεσάνυχτα και κάτι» ο οποίος άφησε καλά δείγματα και ήταν ουσιαστικά ο προάγγελος για την μεγάλη επιτυχία της επόμενης δισκογραφικής του δουλειάς «Με τα μάτια να το λες» του 1994.

Ο δίσκος έγινε γρήγορα χρυσός και άφησε διαχρονικές επιτυχίες όπως το «Μη μου ζητάς», «Τρεις το πρωί» και το «Ανήκω σε μένα». Η επιτυχία για τον Γιώργο Μαζωνάκη έχει ήδη αρχίσει με σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς να του εμπιστεύονται δουλειές τους και τις εμφανίσεις του στο Caravan και το Ποσειδώνιο να γίνονται talk of the town.

Το 1996 κυκλοφορεί η νέα του δουλειά με τίτλο «Μου λείπεις» με το ομώνυμο να γίνεται επιτυχία μέσα σε λίγες μέρες. Ιδιαίτερα όμως αγαπήθηκαν από το κοινό και τα τραγούδια «Τελειώσαμε εδώ» , «Φεύγω για μένα» και «Καταστροφή μου».

«Παιδί της νύχτας είμαι εγώ»

Τον Οκτώβριο του 1997 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Παιδί τη νύχτας» το οποίο έγινε πολύ γρήγορα πλατινένιος και για τον οποίο δούλεψαν οι στιχουργοί Πάνος Φαλάρας και Γιώργος Παυριανός και οι συνθέτες Τάκης Μπουγάς και Βασίλης Κελαϊδής.

Από τον δίσκο σύντομα ξεχώρισαν πολλά τραγούδια, ανάμεσα τους τα «Εδώ», «Παιδί της νύχτας», «Φταίνε οι νύχτες», «Μια συγνώμη δε φτάνει», «Να με πιεις φιλί φιλί» και το «Ζηλεύω» το οποίο τον χαρακτηρίζει όσο κανένα. Παράλληλα οι εμφανίσεις του στο «Χάος» συγκεντρώνουν πλήθος θαυμαστών που σπεύδουν να ακούσουν τον αγαπημένο τους λαϊκό τραγουδιστή.

Το 1998 είναι η χρονιά που ο Γιώργος Μαζωνάκης μοιράζεται την σκηνή του Rex με τον Σταμάτη Γονίδη και παράλληλα κυκλοφορεί το δίσκο «Μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο» το οποίο περιείχε νέες εκδοχές παλαιότερων επιτυχιών. Τραγούδια όπως το «Δυο καρδιές», «Στο άδειο μου πακέτο», «Φεγγάρια δαχτυλίδια», «Είναι πια αργά» και είχε την μεγάλη τιμή να συνεργαστεί με την Μαίρη Λίντα στην ηχογράφηση του τραγουδιού «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς».

Θέλω την παλιά μου γειτονιά

Η πορεία του Μαζωνάκη είναι από εκείνο το σημείο μόνο ανοδική. Ο κόσμος τον λατρεύει, κάθε του εμφάνιση είναι σημείο αναφορά για την αθηναϊκή νύχτα και οι επιτυχίες έρχονται η μία μετά την άλλη.

Ο Γιώργος παραμένει όμως το λαϊκό παιδί της Νίκαις, που δεν ξεχνά το σημείο που ξεκίνησε και φροντίζει να τιμά συνέχεια τη γειτονιά του. Χαρακτηριστικό δείγμα το θρυλικό πια «Θέλω να γυρίσω στα παλιά» με τους Goin’ Trough, σε στίχους Νίκου Βουρλιώτη και μουσική Μιχάλη Παπαθανασίου και Τάκη Μπουγά.

To τραγούδι αγαπιέται με πάθος τόσο από τους χιπ-χοπαδες όσο και από τους θαυμαστές του λαϊκού τραγουδιού και ο δίσκος που ακολουθεί «Αλλάξανε τα πλάνα μου» έγινε σύντομα χρυσό.

«Ένα κενό», «Είσαι ένα τρένο», «Θέλω να γυρίσω στα παλιά» και «Αλλάξανε τα πλάνα μου» από σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς,ο Πάνος Φαλάρας ο Τάκης Μπουγάς και ο Νίκος Βουρλιώτης συγκινούν το κοινό και οι εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα με τους Goin’ Trough αφήνουν εποχή.

Και οι περιοδείες δεν σταματούν εδώ. Το φθινόπωρο του 1999 πραγματοποιεί συναυλίες σε πολλές πόλεις της Αμερικής με μεγάλη επιτυχία καθώς οι θαυμαστές του τον αποθέωναν σε κάθε εμφάνισή του. Την σεζόν 1999-2000 πραγματοποίησε εμφανίσεις στα μπουζούκια με την Νατάσσα Θεοδωρίδου, τον Στέλιο Διονυσίου και τους Εκείνος κι Εκείνος.

Όλα αλλάζουν με το Φοίβο

Το 2001 ο Γιώργος Μαζωνάκης επιστρέφει με ακόμα μία δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Κοίτα με» που εκτοξεύεται στην κορυφή των charts και το 2002 κυκλοφορεί το «Κοίτα με beat» που περιέχει εννέα remix.

Ο Μαζωνάκης συνεργάζεται με τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών Φοίβο και τα τραγούδια τους γίνονται μεγάλα hit, ενώ το χειμώνα του 2002-2003 μοιράζεται την σκηνή του νυχτερινού μαγαζιού Γκάζι με τον Νότη Σφακιανάκη.

Τον Δεκέμβριο του 2003 ο Γιώργο Μαζωνάκης συνεχίζει την συνεργασία με τον δημιουργό Φοίβο και προκαλεί πανικό με την νέα του δισκογραφική δουλεία.

Ο τίτλος του νέου δίσκου είναι «Σάββατο» και όλα του τα τραγούδια αγαπήθηκαν πάρα πολύ.

Το πρώτο τραγούδι με τίτλο «Gucci φόρεμα» γίνεται λατρεμένο μαζί με τα «Απόψε θα σε ονειρευτώ», «Σάββατο», «Φοβερή» και πολλά άλλα.

Τον χειμώνα της σεζόν 2004-2005 ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίζεται στη σκηνή του Fever με την Έλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβά και παράλληλα ετοιμάζει και την επόμενη δισκογραφική του δουλειά.

Τον Δεκέμβριο του 2005 τραγουδάει το σάουντρακ της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Κρυφά μονοπάτια» και τον χειμώνα 2005-2006 εμφανίζεται με την Δέσποινα Βανδή στο REX αποτελώντας ίσως το πιο αγαπημένο σχήμα της σεζόν!

Μάλιστα με την υπογραφή του Φοίβου ηχογράφησε με την μεγάλη ερμηνεύτρια το ντουέτο με τίτλο «Αμανέ» που έγινε τεράστια επιτυχία και ο κόσμος το λάτρεψε.

Ο νέος του δίσκος κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2007 και περιλαμβάνει δύο remix.Από τα μέσα του ίδιου μήνα μέχρι τον Ιούνιο εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα» με την Τάμτα, την Φανή Δρακοπούλου και τον Σ. Μάξιμο.

Στις 25 Ιουνίου στα mad video music awards βραβεύεται για το ντουέτο του με την Δέσποινα Βανδή και προκαλεί σχόλια με την προχωρημένη εμφάνισή του στη σκηνή με το τραγούδι «Σ’ έχω επιθυμήσει» σε remix.

Το επόμενο άλμπουμ του καλλιτέχνη έχει τίτλο «Τα όχι και τα ναι μου» και το κοινό δείχνει αμέσως την προτίμησή του. Περιέχει δέκα κομμάτια τα οποία υπογράφουν ο Φοίβος και ο Τάκης Μπουγάς.

Το 2010 ο Γιώργος Μαζωνάκης παρουσιάζει μια νέα και ιδιαίτερη δουλειά του. Πρόκειται για μία διασκευή ενός τραγουδιού των Ο.Ρ.Α. με τίτλο «Η καρδιά μου». Πρόκειται στη ουσία για ένα πρώτο δείγμα της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς του που ακολούθησε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Πρόκειται για το άλμπουμ με τίτλο «Τα ίσια ανάποδα» που περιέχει 14 κομμάτια. Χαρακτηριστικό αυτής της δουλειάς είναι ότι ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στην Σαντορίνη.

Το 2012 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Λείπει πάλι ο Θεός» και το 2015 το «Παράξενο με εμένα».

Αγαπώ σημαίνει

Στο πρόσφατο album του Γιώργου Μαζωνάκη, «Αγαπώ Σημαίνει» του 2019 όλα τα τραγούδια του σημειώνουν τεράστια επιτυχία, η οποία ενισχύεται κάθε μέρα, αφού  αποτελεί σπάνιο ρεκόρ ειδικά τα τελευταία χρόνια για ένα album.

Όσα τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει ως single (10 στα 10) να κατακτούν τις κορυφαίες θέσεις των ραδιοφώνων το ένα μετά το άλλο, καταγράφοντας εκατομμύρια προβολές στο Youtube και αναπαραγωγές στο Spotify, λαμβάνοντας μάλιστα τιμητική πλακέτα-διάκριση από τη MINOS EMI- UNIVERSAL