Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου σε χαμηλή βλάστηση και λόγω των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 7-8 μποφόρ, πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε περί τις 11:15 το βράδυ της Παρασκευής, όπως εξήγησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στην γρήγορη εξάπλωσή της.

Κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ήταν ο συντονισμός της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα η προστασία του πλησιέστερου οικισμού.

Μάλιστα, χθες, υπήρξε ετοιμότητα και δύο πούλμαν, για πιθανή απομάκρυνση των κατοίκων των δύο χωριών, κάτι που δεν συνέβη.

Σήμερα, από το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν ενισχυμένες στην εστία, με επίγεια και εναέρια μέσα.

Οι τοπικές αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος  έδωσε εντολή για εκκένωση των Μαριών.

Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα αγωνίας από μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο με υποψίες εμπρησμού

Το πρωί σαράντα πυροσβέστες με 15 οχήματα, αλλά και υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου συνεχίζουν την προσπάθεια να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, ενώ τις προσπάθειες συνδράμουν δύο ελικόπτερα.