Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για να παραταθεί η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού για επιπλέον 15 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία με τον Σάντσεθ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πάμπλο Κασάδο έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι «θα ζητήσει από το Κογκρέσο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για δεύτερη φορά. Η τελευταία παράταση ήταν μέχρι την 11η Απριλίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο Σάντσεθ θα ανακοινώσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκει συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα κι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως πίσω από την Ιταλία, όμως οι 809 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι λιγότεροι από τους 932 της Παρασκευής και του αρνητικού ρεκόρ των 950 της Πέμπτης, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεταξύ, το σύνολο των κατεγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 124.736 σήμερα από 117.710 χθες, όταν η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων για πρώτη φορά.

Τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν την καθοδική τάση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών Υγείας της Ισπανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ