Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται καθημερινά στην Ιταλία, όπου η πανδημία του κοροναϊού έχει αναγκάσει τους Ιταλούς να ενεργοποιήσουν ακόμη και το στρατό προκειμένου να μεταφέρει τους εκατοντάδες ανθρώπους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία.

Μπορεί τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την γείτονα να καταγράφουν για δεύτερη συνεχή ημέρα μείωση στον αριθμό των νεκρών και των θετικών κρουσμάτων, δίνοντας συγκρατημένες ελπίδες για επιβράδυνση της πανδημίας έστω και αν η χερσόνησος πέρασε το όριο των 6.000 νεκρών, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα περί εκατοντάδων θυμάτων κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σε εθνικό επίπεδο το βράδυ της Δευτέρας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε 4.789, έναντι 6.557 το Σάββατο. Παράλληλα, σημειώθηκαν 601 νέοι θάνατοι, δηλαδή 6.077 από την αρχή της επιδημίας.

Οι αρχές προκειμένου να μεταφέρουν τους νεκρούς σε νεκροταφεία έχουν επιστρατεύσει στρατιωτικά οχήματα. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες που δημοσίευσε η La Repubblica και δείχνουν μια σειρά από στρατιωτικά οχήματα να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο του ιταλικού Βορρά.

Το πρωί της Τρίτης, στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή του αυτή τη φορά στους δρόμους της Πόντε Σαν Πιέτρο προκειμένου να μεταφέρουν ακόμη 33 σορούς θυμάτων σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών, όπως η Μόντενα, η Πάρμα και η Ντομοντοσόλα.

bergamonews.it

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα bergamonews.it, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στα μπαλκόνια τους προκειμένου να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική πομπή, σε ένα παρόμοιο σκηνικό με αυτό που είχε εκτυλιχτεί την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπέργκαμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από