Ήταν μια από τις πρώτες ιστορίες των νέων πρακτικών που έφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ερχόμενος του Ιβάν Σαββίδη. Από το Ροστόφ στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε νέα… ήθη και έθιμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βλέπετε ο Δώνης υπήρξε προπονητής του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.

Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήταν… πολεμικό. Ακόμη και απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ. Απειλές που αποδείχθηκαν. Συνέβησαν τόσα πολλά άλλωστε που ο Γιώργος Δώνης τράβηξε τα πάνδεινα. Και όχι μόνο ο Γιώργος Δώνης, πολλά έχουν γνωστά από τότε για την «μάχη» ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Μάχη» που ξέφυγε και κατέληξε βεβαίως στα δικαστήρια. Ο Δώνης βεβαίως δικαιώθηκε απόλυτα παντού!

Ο Σαββίδης όμως δεν το ξέχασε αυτό και τώρα, 7 χρόνια μετά (16/3) ζητάει στον Άρειο Πάγο τα λεφτά πίσω από τον Δώνη. Δηλαδή, την αναίρεση της απόφασης του πολιτικού εφετείου Αθηνών που δικαιώνει τον Έλληνα τεχνικό και την ΕΠΟ για τις σωστές αποφάσεις που έλαβε στην υπόθεση Δώνης – ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ζητά να δικαστεί ξανά η υπόθεση που ξεκίνησε με την απόλυση του Γιώργου Δώνη. Θα έχει ενδιαφέρον βεβαίως αν ο Έλληνας τεχνικός αναλύσει (λογικά ξανά) όλα τα δεδομένα γύρω από όσα συνέβησαν τότε. Τις απειλές και όχι μόνο. Δεν τα έχει ξεχάσει προφανώς όλα αυτά. Και τέτοιες μέρες μάλιστα, λογικά τα ξαναθυμάται Την Κυριακή άλλωστε ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό του Δώνη. Του Δώνη που στην Τούμπα στον πρώτο γύρο πήρε την ταυτότητα του Φερέιρα και θα νικούσε αν δεν… καθάριζε η «εξυγίανση» για τον ΠΑΟΚ.