Η νεαρή Βρετανίδα, που σκοτώθηκε αφού πήδηξε από αεροσκάφος εν ώρα πτήσης, τον περασμένο μήνα πάνω από τη Μαδαγασκάρη, δυσκολευόταν με τις σπουδές της και είχε κατάθλιψη, έγινε γνωστό από τους ερευνητές.

Φοιτήτρια φυσικών επιστημών

Φοιτήτρια φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, η Αλάνα Κάτλαν ηλικίας 19 ετών βρισκόταν στη Μαδαγασκάρη στο πλαίσιο της πρακτικής της. Στις 25 Ιουλίου, πήδηξε στο κενό από την πόρτα του αεροσκάφους πέντε λεπτά μετά την απογείωση στο μικρό αεροδρόμιο Αντζατζάβι.

Η σορός της μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Ανταναναρίβο, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό της, έπειτα από δύο εβδομάδες ερευνών στο δάσος Μαχαντροντρόκα.

Αναπαράσταση του τραγικού συμβάντος (αστυνομία Μαδαγασκάρης)

Ο επικεφαλής της έρευνας εξήγησε ότι χάπια κατά της ελονοσίας βρέθηκαν στο σακίδιό της, εκ των οποίων είχε πάρει μονάχα δύο.

Μετά βίας ακουγόταν…

«Βρήκαμε στα πράγματά της κουτί με χάπια κατά της ελονοσίας. Και μας αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν επίσης υπνωτικά στο τραπέζι του δωματίου της στο ξενοδοχείο» που διέμενε, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής Σπινόλα Εντβιν Νομεντζαναχάρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νεαρή γυναίκα μετά βίας ακουγόταν σε τηλεφώνημα με τους γονείς της, οι οποίοι την προέτρεψαν να επιστρέψει.

«Οι γονείς δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν την κόρη τους στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία τους και της ζήτησαν να πάρει το ίδιο αεροπλάνο με την κυρία Ρουθ Τζόνσον, Αγγλίδα που διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνη, για να γυρίσει στην Αγγλία» εξήγησε ο ερευνητής στο AFP.

«Πριν την αναχώρησή της, στις 25 Ιουλίου, αναζητώντας την στο δωμάτιό της, η Ρουθ βρήκε την Αλάνα να κάθεται σε καρέκλα, με το βλέμμα της χαμένο στο κενό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ηταν πολύ κακόκεφη

Σύμφωνα με τον ερευνητή, η Αλάνα ήταν πολύ κακόκεφη και δεν ήθελε να επιστρέψει.

«Εκανε έρευνα για τα μικρά καβούρια και έπεσε σε κατάθλιψη, όταν συνειδητοποίησε ότι η έρευνά της είχε αποτύχει» εξήγησε, από την πλευρά του, σε δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης της χωροφυλακής Ντι Λαπέ Ραλαϊβαονάρι.

«Είχε απογοητευτεί και δέχθηκε με μισή καρδιά να επιστρέψει σπίτι της» είπε.

«Η έρευνα που είχε αναλάβει η Αλάνα ήταν διάρκειας έξι εβδομάδων. Ομως, έπειτα από 10 ημέρες ερευνών, οι γονείς της αποφάσισαν να γυρίσει πίσω, αφού διαπίστωσαν την αποτυχία της έρευνας» πρόσθεσε ο Ραλαϊβαονάρι.

Πηγή: ΑΠΕ