Είναι ο πιο διάσημος γάτος της Βρετανίας. Και ο πιο προνομιούχος. Υπό το άγρυπνο (εντάξει, καμιά φορά είναι νυσταλέο) βλέμμα του έχουν γίνει τα πιο σημαντικά πολιτικά τετ α τετ, τα πιο κρίσιμα υπουργικά συμβούλια, οι πιο πυρετώδεις μυστικές διαβουλεύσεις και οι πιο περίτεχνες κυβερνητικές δολοπλοκίες των τελευταίων δεκαετιών. Για να μη μιλήσουμε για τις επίσημες συναντήσεις με όλους σχεδόν τους ηγέτες του κόσμου.

Ο Λάρι είναι ο επίσημος γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ. Αναφέρεται απευθείας στην Τερίζα Μέι – αν και στην πραγματικότητα μάλλον την περιφρονεί. Τα μάτια αυτού του 12χρονου πανέμορφου ψιψίνου έχουν δει πολλά στα οκτώ χρόνια που μπαινοβγαίνει στην πρωθυπουργική κατοικία. Πολλά από αυτά τα καταγράφει στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter (@Number10cat), ο οποίος αριθμεί 240.000 followers, μεταξύ τους αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», ο Αρχιποντικοκυνηγός του Υπουργικού Συμβουλίου – όπως είναι ο επίσημος τίτλος του σύμφωνα με το σάιτ της βρετανίδας πρωθυπουργού – μίλησε για όλα.

– Ποια η πρόβλεψή του για το Brexit;

– Ποιο είναι το αγαπημένο του αφεντικό;

– Τι αποκαλύπτει για τη Μέι;

– Τι θα έκανε για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο;

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει η Μέι;

Διαβάστε αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Νέων Σαββατοκύριακο»

Τι κάνει νιάου νιάου στην Ντάουνινγκ Στριτ;