Κάπως ξαφνικά, είναι η αλήθεια, μπήκε στη ζωή της ΑΕΚ ο Σεραφείμ Γιαννίκογλου. Θα λέγαμε πως η ιστορία θυμίζει την περίπτωση του Καραγκιολίδη, όταν πέρασε τις πύλες των Σπάτων τη σεζόν (2013) που η ΑΕΚ άρχιζε την περιπέτεια της Γ’ Εθνικής. Επιστροφή στο σήμερα: ο Μάκης Γιαννίκογλου αγωνίστηκε έξι φορές φέτος με τη φανέλα του ΠΑΣ, έμεινε ελεύθερος, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά χρεώνεται και με γκάφα σε παιχνίδι εναντίον του Ατρομήτου. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Ξάνθης και μετά πήγε σε Ομόνοια, Καβάλα, Φωκικό, Ηρακλή και ΠΑΣ. Κομβικό σημείο, και εδώ χρειάζεται όλοι να προσέξουν τι εννοώ, ήταν όταν έφυγε δίχως να έχει αγωνιστεί στον Φωκικό. Πήγε στις ακαδημίες που διατηρεί ο Βασίλης Λάκης στο Μαρούσι και εκεί γυμνάστηκε εντατικά κάτω από την επίβλεψη των Βασίλη Αλεξούδη και Χρυσόστομου Μιχαηλίδη. Ξεσκούριασε! Ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ Μιχαηλίδης τον θυμόταν και του άνοιξε την πόρτα ώστε να υπάρξει φλερτ! Εμαθα –και εδώ τελειώνω την αναφορά στον συγκεκριμένο παίκτη –ότι η ΑΕΚ εξέτασε και τους Γιαννακόπουλο , Αθανασιάδη, μεταξύ άλλων. Αλλά ήθελαν έναν «κίπερ» ξεκάθαρα για τρίτο στην ιεραρχία, να είναι απόλυτα διακριτοί οι ρόλοι, οπότε επελέγη ο Γιαννίκογλου.

Λάζαρος

Αμεσος συνεργάτης της στήλης, πολύ μέσα στα πράγματα, είχε επαφές τη δεκαετία του 2000 με τον Φερνάντο Σάντος. Και είχε ρωτήσει τον πορτογάλο προπονητή το εξής: «Ποιο ταλέντο ξεχωρίζεις από τη νέα γενιά»; Τι απάντησε ο Σάντος; Ενα όνομα έδωσε, σε έναν παίκτη πόνταρε ότι θα κάνει καριέρα: «Τον Χριστοδουλόπουλο», είπε. Και δεν διαψεύστηκε, αν και τότε ο εξτρέμ ήταν δεν ήταν 20 ετών…

Σαμαράς τέλος

Σας είχα ενημερώσει από χθες ότι επίκειται ηχηρή αποχώρηση από ισχυρή ΠΑΕ. Επρόκειτο για τον Γιάννη Σαμαρά, που είχε αναλάβει τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Τελικά, ο παλαίμαχος άσος φεύγει και από δεύτερη δυνατή ομάδα του κέντρου, αν φέρουμε στον νου το προ ετών διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό. Η συνεργασία δεν στέριωσε και μάλλον δεν έχουμε και κάποιο μεγάλο ταλέντο να θυμόμαστε ότι αναδείχθηκε το τελευταίο διάστημα στα Σπάτα. Θα ψάξω να μάθω τους λόγους για το φινάλε μιας σχέσης που άρχισε καλά, και μπορεί να επανέλθω.

Στον τελικό

ο Νταμπίζας

Στη Λυών θα βρεθεί σήμερα ο Νίκος Νταμπίζας προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Europa League μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μαρσέιγ. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα δει από κοντά το μεγάλο παιχνίδι και γι’ αυτό αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή του στο εξωτερικό. Αναμένεται αύριο να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του στον Παναθηναϊκό.

Η μάσκα που ταξιδεύει παντού

Φαίνεται ότι άρεσε πολύ στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αυτός ο πανηγυρισμός που έκαναν στο τέλος με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου φορώντας όλοι μάσκες με τη φιγούρα του Ιβάν Σαββίδη.

Ηταν μια κίνηση στήριξης προς τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας τους. Ο Λέο Μάτος δεν σταμάτησε όμως στο ΟΑΚΑ, αλλά φόρεσε τη συγκεκριμένη μάσκα ακόμα και στην Ντίσνεϊλαντ όπου βρίσκεται για διακοπές. Και μάλιστα άρχισε να χορεύει κιόλας φορώντας την, με τους ουδέτερους περαστικούς να ψάχνουν να δουν ποιος είναι αυτός ο νέος ήρωας της Ντίσνεϊ, δίπλα στον Μίκι και τον Γκούφι! Αντε τώρα να τους εξηγούσε ο βραζιλιάνος μπακ…

Αλλαγή

Πολλά προβλήματα προκαλεί στο ποδόσφαιρο ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τους μπελάδες που έβαλε στους Οζίλ και Γκουντογάν με την κοινή τους φωτογράφιση σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, τώρα αναγκάζει τους Βόσνιους να αλλάξουν ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι του Σαράγεβο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Ζελέζνιτσαρ. Το ματς ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή, αλλά την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί η προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν, η πρώτη επί ευρωπαϊκού εδάφους. Για την αποφυγή λοιπόν επεισοδίων, το ντέρμπι θα διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα.

Σε τριπλό ταμπλό ο Γρηγορίου

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποχώρησε από τον Πανιώνιο, αλλά δεν προβλέπεται να μείνει άνεργος. Σε τριπλό ταμπλό παίζει το όνομά του. Ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Γιάννης Μπύρος έχει παραδεχτεί ότι τον θέλει για να ανεβάσει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, ενώ, όπως μου σφύριξαν άνθρωποί μου, έχει στα χέρια του και συγκεκριμένη πρόταση από τον Λεβαδειακό. Ποια είναι η τρίτη επιλογή του; Θα ήθελε –μαθαίνω –να παραμείνει κάτοικος Αθηνών και θα συζητούσε ευχαρίστως την προοπτική του Απόλλωνα Σμύρνης.

Μπρα ντε φερ για Μαρτίνες

Από δανεισμό σε δανεισμό πάει ο Νίκολας Μαρτίνες (φωτογραφία πάνω). Αυτή τη φορά, όμως, θα παραμείνει πιθανότατα εντός συνόρων. Μετά τη θητεία σε Ανόρθωση, Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς και Απόλλωνα Λεμεσού, ο 31χρονος αργεντινός μεσοεπιθετικός –που ανήκει στον Ολυμπιακό –βρίσκεται μεταξύ Νέας Σμύρνης και Χαριλάου. Σε εξέλιξη είναι το μπρα ντε φερ Πανιωνίου και Αρη για την αφεντιά του. Στην Πλατεία, πάντως, όπως ενημερώνομαι, εμφανίζονται σίγουροι για τη θετική έκβαση, την ώρα που από τη Θεσσαλονίκη διαρρέει ότι τον θέλουν ως ελεύθερο κρατώντας ξεκάθαρα μια πισινή. Για να δούμε…

Στη φάκα

Σε ρόλο Ηρακλή Πουαρό η Μπαρτσελόνα, βρίσκεται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης με εκατοντάδες πλαστά εισιτήρια τα οποία προκαλούν οικονομική αιμορραγία στον σύλλογο. Στο τελευταίο clasico κατασχέθηκαν 2.823 εισιτήρια που είχαν πλαστογραφηθεί και ανήκαν σε μέλη του συλλόγου. Η υποψία για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος υπήρχε από καιρό. Οι Καταλανοί θεώρησαν πως η καλύτερη στιγμή για να στήσουν παγίδες ήταν το παιχνίδι με τη Ρεάλ. Περίπου 120 υπάλληλοι της Μπάρτσα εντόπισαν τα πλαστά εισιτήρια, τα οποία κατέσχεσαν ως αποδεικτικό στοιχείο, αλλά επέτρεψαν στους κατόχους τους που τα είχαν χρυσοπληρώσει να παρακολουθήσουν τον σπουδαίο αγώνα.

Πιστεύεται ότι πολλά μέλη της Μπάρτσα πλαστογραφούν εισιτήρια, κερδίζοντας έτσι τεράστια ποσά. Μόνο για το τελευταίο clasico η οικονομική ζημιά της Μπάρτσα υπολογίζεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.