Οι βασιλικοί βρίσκονται σε πλήρη «έξαρση» αυτήν την εποχή και τα φύλλα τους είναι τρυφερά και γεμάτα έντονο άρωμα. Είναι η καλύτερη εποχή για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες μακαρονάδες με πέστο βασιλικού. Προτιμείστε τα μεγάλα φύλα που βρίσκονται χαμηλά.

Υλικά (για δύο άτομα)

350 γρ. μακαρόνια

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού

80 γρ. κουκουνάρι (το έχουν στο ψυγείο με τις σαλάτες τα περισσότερα σούπερ μάρκετ)

2 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κουκουνάρι στο τηγάνι (χωρίς λάδι) ή στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρωματικά του έλαια.

Το βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ μαζί με τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, πιπέρι και λίγο λάδι. Χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά όλο το ελαιόλαδο.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα γούστα μας και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε πίσω στη ζεστή κατσαρόλα, περιχύνουμε με την πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.