Στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη (Χαρ.Τρικούπη 50) επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ, λόγω οικονομικών δυσχερειών, και η μετακόμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα στεγαστεί στον 6ο όροφο και στον 5ο όροφο το γραφείο του γραμματέα του κόμματος.

«Όλη αυτή η διαδικασία έχει ένα καλό, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ξανά στις ρίζες του, στην ιστορική μας έδρα την Χαριλάου Τρικούπη. Η εξοικονόμηση χώρων θα είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με τα ενοίκια που πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Σύμφωνα με το Mega, στην Ιπποκράτους προσπαθούν να περιορίσουν όσο γίνεται τα έξοδα, καθώς το ταμείο του κόμματος είναι ελλειμματικό και εξετάζεται το ενδεχόμενο η μετακόμιση να γίνει από τα μέλη και τους υπαλλήλους του κόμματος και να μην ανατεθεί σε μεταφορική εταιρεία.

Κατά την ίδια πηγή, το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια να πουληθούν τα όργανα και ο εξοπλισμός που βρίσκονται στο γυμναστήριο στο κτίριο της Ιπποκράτους, όμως δεν βρέθηκε αγοραστής. Έτσι, μετά από απόφαση του κόμματος τα όργανα γυμναστικής που η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 100.000 – 120.000 ευρώ, θα προσφερθούν στο ίδρυμα αποκατάστασης αναπήρων Αγίων Ανάργυρων όπου μεταφέρονται για αποθεραπεία ασθενείς από το ΚΑΤ.

Επίσης, τα γραφεία και οι καρέκλες που δεν χωρούν πλέον στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη αποφασίστηκε να δοθούν σε δήμους της Αττικής και σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι με τη μεταφορά των γραφείων το ΠΑΣΟΚ θα μειώσει τα ενοίκια του κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς τα χρήματα που έδινε για ενοίκια στην Ιπποκράτους ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ, ενώ τα νέα μισθώματα που υπέγραψε για τα παλιά γραφεία δεν ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ.