Τα δεδομένα με την πανδημία μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, ωστόσο η είδηση πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί το αίτημα της Superleague και να προχωρήσει σε άνοιγμα των γηπέδων στην Ελλάδα μόνο χαμόγελα σκορπά. Επειτα από σχεδόν 1½ χρόνο η χώρα μας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ για να υποδεχτεί τον κόσμο πίσω στα γήπεδα και οι ομάδες είναι έτοιμες να πάρουν μια βαθιά οικονομική ανάσα αν τελικά δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τον Αύγουστο. Οπου «δραματικά», βάλτε μια πιθανή έξαρση της πανδημίας, κάτι που μέσα στο καλοκαίρι και με τον περισσότερο κόσμο να εμβολιάζεται, είναι σχεδόν απίθανο.

Φυσικά, για να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες των γηπέδων θα χρειαστούν συγκεκριμένοι όροι που θα πέσουν στο τραπέζι από την επιτροπή των επιστημόνων. Οροι που πρέπει να γίνουν δεκτοί και από τη Superleague και από την κυβέρνηση. Για κόσμο κατά κύριο λόγο εμβολιασμένο, για επίδειξη τεστ κορωνοϊού λίγων ωρών πριν από τα παιχνίδια και για πολλά άλλα που θα συζητηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αλλά η βούληση υπάρχει, όλες οι πλευρές μοιάζουν αποφασισμένες για κάτι τέτοιο, το οποίο πια είναι και το πλέον λογικό.

Η εικόνα με γεμάτες εξέδρες στο Euro είναι μια εικόνα που σε κάνει να χαμογελάς και να σκέφτεσαι πως υπάρχει… ζωή στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Καιρός αυτή η ζωή να επιστρέψει και στα δικά μας γήπεδα, να αποκτήσουν και πάλι ζωντάνια και χρώματα, να επιστρέψει η κανονικότητα και όλα να γίνουν όπως ήταν πριν από τον Μάρτιο του 2020. Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να μένει πίσω, από τη στιγμή που ο Αύγουστος θα βρει – αν όχι όλα – τα περισσότερα πρωταθλήματα με κόσμο στις εξέδρες και με χρήματα από τα εισιτήρια στα ταμεία των συλλόγων. Η ανάσα θα είναι μεγάλη. Ψυχολογική και οικονομική.