Bολές κατά ριπάς έριξε δια μίαν εισέτι φοράν ο Γκρεγκ Πόποβιτς κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τη στάση του στο μεγάλο ζήτημα των ημερών…

«Δεν είναι μόνο διχαστικός, αλλά και καταστροφέας», τόνισε ο προπονητής των Σπερς και πεντάκις πρωταθλητής του ΝΒΑ      στο περιοδικό «The Nation». Και συνέχισε να του ψέλνει τα εξ αμάξης: «Εάν βρίσκεσαι μπροστά του θα σε κάνει να πεθάνεις. Θα σε φάει ζωντανό για δικούς του σκοπούς. Είμαι απογοητευμένος διότι έχουμε έναν ηγέτη που δεν μπορεί να πει ότι «οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές». Γι’ αυτόν τον λόγο κρύβεται στο υπόγειο του Λευκού Οίκου. Είναι ένας δειλός, που δημιουργεί μια κατάσταση και τρέχει σαν μαθητούδι. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να τον αγνοήσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορεί να κάνει από το να είναι χαζός και ηλίθιος. Ακόμη και αν είχε εγκέφαλο, ακόμα και αν ήταν 99% κυνικός, θα έβγαινε και θα έλεγε κάτι για να ενώσει τους ανθρώπους. Ομως δεν ενδιαφέρεται να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Ακόμα και τώρα, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Ανέκαθεν νοιάζεται μόνο για ό,τι τον ωφελεί προσωπικά και όχι για το καλό όλων».

Υπό τον φόβο νέας ποινής

Οι κινήσεις της Ξάνθης συνεχίζουν να αποδομούν την υπερασπιστική γραμμή που είχαν τηρήσει οι Ακρίτες και ο ΠΑΟΚ επιδιώκοντας να πείσουν (μάταια όπως αποδείχτηκε από την ποινή αφαίρεσης βαθμών) ότι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας.

Το νεότερο της ιστορίας είναι ότι τα γραφεία της ΠΑΕ μετεγκαταστάθηκαν από το ξενοδοχείο Le Chalet στο προπονητικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα από το πάρκινγκ του γηπέδου Xanthi FC Arena. Για την ακρίβεια βρίσκονται πλέον στους πάνω ορόφους των αποδυτηρίων.

Πριν από αυτή την εξέλιξη είχε προηγηθεί τον Γενάρη η αποχώρηση των Χρήστου Πανόπουλου, Αρη Πιαλόγλου, Πολυχρόνη Συγγελίδη και Νίκου Χαλαβαζή από το ΔΣ της VIaland στην οποία ανήκει το Le Chalet (με αφεντικό τον Ιωάννη Καλπαζίδη, ανιψιό του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη). Επίσης, σβήστηκαν πρόσφατα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ το ξενοδοχείο και τα βοηθητικά του γήπεδα (όπου προπονούνταν μέχρι και την καραντίνα οι ακαδημίες της Ξάνθης).

Κάτι πρέπει να πουν ότι άλλαξε, για να μην τιμωρηθούν και την επόμενη σεζόν…

Ελεος με τις καραντίνες!

Πόσες καραντίνες μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Ε, λογικό λοιπόν είναι να… τσινίσει ο Σωκράτης Δέδας και ως εκ τούτου να μην έχει το δικαίωμα να κοουτσάρει τη Χάποελ Χολόν στη συνέχεια του ισραηλινού πρωταθλήματος…

Ο εκ Κιλκίς ορμώμενος προπονητής είχε προαναγγείλει αυτή τη στάση του σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», άλλωστε η Χάποελ Χολόν ήταν εξ αρχής κάθετα αντίθετη με την επανεκκίνηση τη εφετινής λίγκας και θα παρατάξει ένα δείγμα ομάδας! Ο Δέδας πάντως βολεύεται από αυτή την κατάσταση, καθώς από τη στιγμή που έχει συμφωνήσει για να παραμείνει στην ομάδα, άρχισε ήδη να καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν.  Τα όργανα πάντως βαράνε και από Μακάμπι Τελ Αβίβ μεριά, με τον (άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ) Σκότι Γουίλμπεκιν να βάλει κατά της διοργανώτριας αρχής. Ιδού τι δήλωσε: «Είναι αστείο και ταυτόχρονα θλιβερό ότι ενώ ξέρουν πώς νιώθουμε εμείς οι Αμερικανοί, εντούτοις από πείσμα δεν αλλάζουν τίποτε».

Δεν είμαι μαύρος, αλλά…

Ενα από τα πιο ουσιώδη και συνάμα συγκινητικά μηνύματα που κάνουν τον γύρο του κόσμου, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ φέρει την υπογραφή ενός παίκτη του Ολυμπιακού: του 24χρονου Ιθαν Χαπ, ο οποίος ύστερα από μια σύντομη διαμονή στον Πειραιά, δόθηκε δανεικός στην ιταλική Βενόλι Κρεμόνα…

Ιδού λοιπόν τι έγραψε ο (έχει σημασία αυτό) λευκός σέντερ:

«Δεν είμαι μαύρος, αλλά σε βλέπω. Δεν είμαι μαύρος, αλλά σε ακούω. Δεν είμαι μαύρος, αλλά θρηνώ μαζί σου.

Δεν είμαι μαύρος, αλλά βλέπω την αδικία που αντιμετωπίζεις καθημερινά. Δεν είμαι μαύρος αλλά βλέπω τον φόβο για τους γιους και τις κόρες σου.

Δεν είμαι μαύρος, αλλά στέκομαι στο πλευρό σου. Δεν είμαι μαύρος, αλλά σε αγαπώ. Δεν είμαι μαύρος, αλλά οι μαύρες ζωές έχουν αξία».

Μπράβο του!

Ο Μπα λέει αντίο

Ολα δείχνουν πως ο Αμπου Μπα θα εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αρη. Ο γάλλος μέσος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Ναντ, η οποία σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γαλλίας, θα τον παραχωρήσει δανεικό σε άλλο σύλλογο, καθώς ο προπονητής, Κριστιάν Γκουρκίφ, δεν τον υπολογίζει ούτε τη νέα σεζόν. Ετσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επόμενος σταθμός του 22χρονου μέσου θα είναι η Καέν, ομάδα Β’ κατηγορίας, η οποία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αυτόν. Θα είναι η δεύτερη φορά που ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί σε αυτή την κατηγορία.

Αντιδράσεις

Αρκετές αθλήτριες από τον χώρο του τένις έχουν αντιδράσει στα όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Η τελευταία που εξέφρασε την αντίδρασή της ήταν η 18χρονη Αμάντα Ανισίμοβα, η οποία σε ανάρτησή της στο Τwitter έγραψε πως χρειάζεται μία αλλαγή.

«Είμαι εγώ η επόμενη;», ήταν το μήνυμα της 16χρονης Κόρι Γκοφ, ενώ η Ναόμι Οσάκα έγραψε: «Αν δεν υψώνεις ανάστημα για τίποτα, θα αφήσεις τα πάντα να συμβούν».