Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πιστώτριες τράπεζες της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms με την εταιρεία Impala του Δημήτρη Βιτζηλαίου για την υπογραφή του σχεδίου εξυγίανσης που θα οδηγήσει στη διάσωση αλλά και σε αναπτυξιακή τροχιά την κρητική αλλαντοβιομηχανία.
H εταιρεία Impala Invest είχε αναδειχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου προτιμητέος επενδυτής για την Creta Farms, στο πλαίσιο διαγωνισμού που διενεργήθηκε για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών της αλλαντοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξυγίανσης που έχει κατατεθεί και στο οποίο φέρεται να συμφωνούν οι πιστώτριες τράπεζες προβλέπει τη μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala με τη μορφή εισφοράς σε είδος.
Επιπλέον τη μεταβίβαση 40 εκατ. ευρώ των δανειακών της υποχρεώσεων από το σύνολο των 109 εκατ. ευρώ και ρύθμιση τους εντός 10ετίας, καθώς και μεταβίβαση μέρους των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και στο Δημόσιο, ενώ θα επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ εντός διετίας.
Πάντως στις 29 Φεβρουαρίου λήγει η τετράμηνη προστασία που είχε δώσει το δικαστήριο στην Creta Farms από τους πιστωτές της. Στη συνέχεια και εφόσον υπογραφεί η συμφωνία με τις τράπεζες αναμένεται η κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, η συζήτηση της οποίας εκτός απροόπτου θα πραγματοποιεί εντός του Μαρτίου ώστε η έκδοση της απόφασης να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.







