Ισως να σκέφτηκε και το παρελθόν του σε μεγάλες ομάδες ο Γιώργος Δώνης και να ξέκοψε πριν καλά καλά αρχίσει το σίριαλ με την Αγγλία και τη Χάντερσφιλντ. Στην ΑΕΚ η πόρτα έχει κλείσει οριστικά, στον ΠΑΟΚ το ίδιο μετά τα όσα συνέβησαν με την οικογένεια Σαββίδη, το γεγονός πως είναι δηλωμένος Παναθηναϊκός του κλείνει τον δρόμο και για τον Ολυμπιακό. Αν έφευγε παραμονές πρωταθλήματος και από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να ακολουθήσει το – επίσης ομολογημένο – όνειρο της βρετανικής εμπειρίας, η Ελλάδα θα τον υποδεχόταν ξανά πίσω μονάχα από τα πιο χαμηλά στάδια.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο μπορεί να περιμένει και αργά ή γρήγορα το βήμα εκεί ενδέχεται να το πραγματοποιήσει. Εχει τις διασυνδέσεις, έχει σχετικά καλό όνομα, έχει συζητηθεί η περίπτωσή του σε αρκετές ομάδες της Τσάμπιονσιπ και ο ίδιος δεν το κρύβει. Συνεχώς στέλνει μηνύματα προς τα εκεί, ώστε στο μέλλον να μπορεί να σηκώσει με μεγαλύτερη άνεση το τηλέφωνο.

Τώρα προέχει ο Παναθηναϊκός και για τον Δώνη είναι ελκυστικό και γοητευτικό αυτό που ζει στους Πράσινους. Ποτέ του δεν παραπονέθηκε για τις συνθήκες που βρήκε, σε αυτόν τον ένα χρόνο συμπεριφέρεται όπως αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου παρά τα προβλήματα και δίνει ένα στυλ ανωτερότητας και σιγουριάς. Θέλει, όταν θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, να έχει αφήσει πραγματικό έργο. Και ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε στα… μισά.

Θα ήταν δύσκολη η επόμενη μέρα για το Τριφύλλι αν έφευγε τώρα από την ομάδα ο προπονητής της. Οχι μόνο επειδή θα αναγκαζόταν στα… χασομέρια του καλοκαιριού να αναζητήσει μια λύση «εδώ και τώρα», αλλά και γιατί ο Δώνης είναι ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει και τι πρεσβεύει ο σύλλογος. Αληθινός Παναθηναϊκός, που έχει ζήσει την ομάδα στα πολύ καλά της. Πέρυσι έφτασε σε σημείο να κάνει «μαθήματα παναθηναϊκής ιστορίας», όπως τα ονόμασε ο ίδιος, εντός αποδυτηρίων. Και πλέον καλείται να πάει την ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω.