Η Μάντσεστερ Σίτι με ανατροπή στα τελευταία λεπτά νίκησε 3-2 στο Γκεζελκίρχεν τη Σάλκε και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εστω και με δέκα παίκτες, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πλήγωσε στο τέλος τους γηπεδούχους που πίστεψαν πως είχαν βρεθεί κοντά σε μία μεγάλη επιτυχία. Το 2-1 όμως έγινε σε πέντε λεπτά (85′ και 90′) 2-3 από ένα δικό τους παιδί, τον Λερόι Σανέ, που ισοφάρισε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ και τον Στέρλινγκ.     

Ο ισπανός διαιτητής Ντελ Θέρο συμβουλεύτηκε το VAR δύο φορές στο α’ μέρος. Στο γκολ του Αγουέρο (18′) οι παίκτες της Σάλκε φώναξαν (και είχαν δίκιο) πως είχε προηγηθεί φάουλ του Λαπόρτ στον Ουτ, ωστόσο ο Ισπανός έδειξε σέντρα. Στο πρώτο πέναλτι, ο Ντελ Θέρο χρειάστηκε πέντε λεπτά για να δείξει οριστικά τη βούλα σε χέρι του Οταμέντι, με το οποίο ο Ναμπίλ Μπεταλέμπ ισοφάρισε. Εξι λεπτά αργότερα, το τράβηγμα του Φερναντίνιο στον Σαλίφ Σανέ ήταν ξεκάθαρο και το νέο πέναλτι εκτέλεσε πάλι ο Μπεταλέμπ για το 2-1. Ο 24χρονος αλγερινός μέσος έχει σκοράρει και στα 14 πέναλτι που έχει εκτελέσει!

Η Σίτι έμεινε με δέκα παίκτες όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Οταμέντι (68′), ήταν μάλιστα η πρώτη φορά σε 161 αγώνες με τη φανέλα της Σίτι. Στη ρεβάνς δεν θα αγωνιστεί και ο Φερναντίνιο. Οσο για τον Αγουέρο έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια με τη Σίτι.