Ανεπιθύμητη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο σήμερα στη Μαδρίτη προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να κριθεί ένοχος για φοροδιαφυγή.

Η παρουσία του CR7 στο δικαστήριο της Μαδρίτης θα είναι σύντομη, ωστόσο ο Πορτογάλος έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να την αποφύγει ή τουλάχιστον να περάσει όσο το δυνατόν απαρατήρητη, χωρίς όμως επιτυχία. Αρχικά ζήτησε να καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνέχεια αιτήθηκε να εισέλθει στο δικαστήριο από την είσοδο όπου βρίσκεται στο γκαράζ και όχι από την κύρια είσοδο για να αποφύγει το «πασίγιο», τον διάδρομο που θα σχηματίσουν οι δημοσιογράφοι, οι φωτορεπόρτερ και οι δεκάδες περίεργοι.

Ο Ρονάλντο επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας οι οποίοι ωστόσο απορρίφθηκαν. Οι Αρχές πάντως ενημέρωσαν την αστυνομία.

Η υπόθεση για την οποία επιστρέφει ο Πορτογάλος στην ισπανική πρωτεύουσα για πρώτη φορά μετά τη φυγή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πέρυσι το καλοκαίρι, αφορά φοροδιαφυγή ύψους 14,7 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στις δηλώσεις του για τα έτη από το 2011 μέχρι το 2014.

Ο CR7 είχε δημιουργήσει εξωχώριες εταιρείες, στις οποίες ουσιαστικά έκρυβε τα εισοδήματά του από την εκμετάλλευση της εικόνας του. Υστερα από συμφωνία με την ισπανική εφορία, το ποσό της φοροδιαφυγής μειώθηκε στα 5,7 εκατ. ευρώ, το οποίο ωστόσο επέφερε πρόστιμο και ποινές ύψους 18,8 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει επίσης αποδοχή ποινής φυλάκισης 18 μηνών. Φυσικά είναι με αναστολή όπως όλες οι ποινές φυλάκισης στην Ισπανία που είναι κάτω των δύο ετών.

Με τη σημερινή παρουσία του στο δικαστήριο ο Ρονάλντο θα αποδεχτεί και τυπικά τη συμφωνία που έχει κάνει με το ισπανικό Κράτος. Δεν είναι βεβαίως ο πρώτος αστέρας του ποδοσφαίρου που υποβάλλεται σ’ αυτή τη δοκιμασία λόγω φοροδιαφυγής. Εχουν προηγηθεί ο Λιονέλ Μέσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, ο Μαρσέλο, ο Λούκα Μόντριτς, ο Αλέξις Σάντσες, ο Ρανταμέλ Φαλκάο και πολλοί άλλοι.

Σήμερα εξάλλου θα βρεθεί για τον ίδιο λόγο ενώπιον της Δικαιοσύνης και ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο πρώην άσος της Ρεάλ και της Μπάγερν κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 2 εκατ. ευρώ για τη διετία 2010 – 2012.

Ο Αλόνσο δεν αποδέχτηκε την κατηγορία και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και χρηματικό πρόστιμο 4 εκατ. ευρώ.

  • Χθες ο Στέφανο Σορεντίνο απέκρουσε πέναλτι του Ρονάλντο, η Γιουβέντους όμως κατάφερε να νικήσει την Κιέβο με 3-0 και να διατηρηθεί 9 βαθμούς μακριά από τη δεύτερη Νάπολι. Επίσης η Μίλαν επικράτησε με το ίδιο σκορ της Τζένοα και ανέβηκε στην 4η θέση.