«Μπάρτσα έρχομαι. Εύχομαι να σκοράρω στο Μπερναμπέου στο επόμενο κλάσικο». Η επιλογή της Μπαρτσελόνα να φέρει στο Καμπ Νου τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ ως δανεικό από τη Σασουόλο αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ο Γερμανογκανέζος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ενώ ζήτησε να μην τον ρωτούν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, για την οποία είχε εκφράσει παλαιότερα θερμά λόγια.

Μετά τη φυγή του Μουνίρ οι Καταλανοί αναζητούσαν έναν επιθετικό που θα ήταν ουσιαστικά αναπληρωματικός του Λουίς Σουάρες. Ακούστηκαν πολλά ονόματα όπως του Μοράτα, του Στουάνι και του Κάρλος Βέλα, αλλά τελικά τον τελευταίο λόγο είχε ο Βαλβέρδε, ο οποίος προτίμησε τον έμπειρο μεσοεπιθετικό.

Ο Μπόατενγκ διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που ικανοποιούν την Μπαρτσελόνα. Γνωρίζει άριστα το ισπανικό πρωτάθλημα από την επιτυχημένη θητεία του στη Λας Πάλμας. Ξέρει τι σημαίνει μεγάλος ανταγωνισμός από το πέρασμά του από τη Μίλαν με την οποία κατέκτησε το τελευταίο της Σκουντέτο το 2011, ενώ είναι γνώστης της πίεσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχει βεβαίως και ένα ακόμα στοιχείο πολύ σημαντικό που δεν αναφέρεται επίσημα από την Μπαρτσελόνα, αλλά έπαιξε τον ρόλο του στην επιτυχή κατάληξη του φλερτ: η άποψή του για τον Λιονέλ Μέσι.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως οι νέοι παίκτες θα πρέπει να θεωρούν τον Ρονάλντο τον καλύτερο παίκτη του κόσμου γιατί αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τον τρόπο που προπονείται και το πάθος του για το ποδόσφαιρο.

Σημείωσε ωστόσο πως όλα αυτά ισχύουν σε αυτό τον κόσμο. «Για ό,τι ξεπερνά αυτόν τον κόσμο ο καλύτερος είναι ο Μέσι. Ο Κριστιάνο κυριαρχεί σ’ αυτό τον κόσμο και ο Λέο Μέσι είναι πάνω απ’ όλους».

Την περίοδο που αγωνιζόταν στη Μίλαν και οι μετοχές του ήταν αρκετά ψηλά ο Μπόατενγκ άρχισε να παρουσιάζει συνεχείς τραυματισμούς. Η σύντροφός του τότε και μετέπειτα σύζυγός του Μελίσα Σάτα είχε αποκαλύψει πως οι συχνοί τραυματισμοί του οφείλονται στο γεγονός ότι κάνουν επτά με δέκα φορές την εβδομάδα σεξ! Ο δανεισμός του θα κοστίσει στην Μπάρτσα δύο εκατ. ευρώ ενώ οι Καταλανοί θα έχουν δικαίωμα αγοράς των δικαιωμάτων του για επιπλέον οκτώ εκατ. ευρώ.

Ο Μοράτα

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του δανεισμού του στην Ατλέτικο Μαδρίτης από την Τσέλσι βρίσκεται και ο Αλβαρο Μοράτα. Οι Ροχιμπλάνκος θα διατηρήσουν το δικαίωμα εξαγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη έναντι 55 εκατ. ευρώ. Οι Μπλε είχαν πληρώσει το 2017 80 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Ρεάλ.

Τρίτος δανεισμός με πολύ ενδιαφέρον. Ο Μάριο Μπαλοτέλι φεύγει από τη Νις για τη Μαρσέιγ,  στην οποία θα εισπράξει τρία εκατ. ευρώ για έξι μήνες ή 17 αγώνες, αν φυσικά αγωνιστεί σε όλους.