Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα της Volley League σε 41-0 μετά το χθεσινό 3-1 (23-25, 25-22, 25-22, 25-17) επί του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Οι Ερυθρόλευκοι στηρίχθηκαν στην ισχύ τους στην επίθεση με κύριους εκφραστές τους Σμιτ (21 π., 17/29 επ., 4 μπλοκ), Αλεξίεφ (17 π., 16/27 επ., 1 μπλοκ) και Ράουβερντινκ (16 π., 14/23 επ., 2 μπλοκ). Ετσι, ξεπέρασαν το προβάδισμα που πήρε ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός του πρώτου σετ με βασικό όπλο το σερβίς. Κορυφαίος για τους Πράσινους ο Γιορντάνοφ (20/36 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι).

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 39-0 το σερί των διαδοχικών νικών κόντρα στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο Ερασιτέχνη.

«Βρήκαμε ρυθμό, ήμασταν σωστοί τεχνικά και τακτικά, χτυπήσαμε στις αδυναμίες του αντιπάλου και φτάσαμε σε μια καθαρή νίκη. Την Τετάρτη ακολουθεί ένα ακόμα παιχνίδι στη Σύρο και πρέπει να ξεκουραστούμε γρήγορα ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και στην καλύτερη κατάστασή μας στον πρώτο τελικό. Ξέρουμε ότι το πρόγραμμά μας είναι απαιτητικό με τους τελικούς του Λιγκ Καπ και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά για αυτό έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

«Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε κάτι θετικό. Μέχρι το τέλος του 3ου σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ομως, στο τελος του 3ου σετ, αλλά και στο 4ο, το σερβίς του Ολυμπιακού και η δύναμη του διαγωνίου του έκαναν τη διαφορά», είπε ο τεχνικός των Πρασίνων, Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Στο μεταξύ, μία σημαντική απώλεια θα έχει για αρκετό χρονικό διάστημα η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού. Η γερμανίδα διαγώνιος Σάσκια Χίπε, που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Αρη, υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί ρήξη δεξιού αχίλλειου τένοντα. Το διάστημα αποκατάστασης και επιστροφής της στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται από δύο έως τρεις μήνες.