H συγκίνηση περίσσευε χθες στη Λήμνο, απ’ όπου ο Παναθηναϊκός πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες νικώντας τον Ηφαιστο με 84-62 και επεκτείνοντας το ρεκόρ του στο μεν φετινό πρωτάθλημα στο 13-0, στη δε κανονική περίοδο στο 63-0!

Η συγκίνηση υπήρξε πολλή και μεγάλη, μάλιστα αποτυπώθηκε σε τρεις διαφορετικές φάσεις: με την απονομή τιμητικής πλακέτας προς την οικογένεια του αείμνηστου διεθνούς βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά (το όνομα του οποίου φέρει το γήπεδο), με το πανό «Θανάση κράτα γερά» που σήκωσαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για τον Θανάση Γιαννακόπουλο ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και με τη βράβευση του έλκοντος την καταγωγή του από το χωριό Λύχνα, Νικ Καλάθη.

Με τους οικοδεσπότες (οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους έπειτα από έξι νίκες σε ισάριθμα ματς) να βαράνε 1/14 τρίποντα απέναντι στην πιεστική άμυνα και στη ζώνη προσαρμογής του Ρικ Πιτίνο, οι Πράσινοι (χωρίς τους Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Λάσμε) δημιούργησαν από την αρχή μια διαφορά που δεν έπεσε κάτω από τους 13 πόντους, ενώ στη μέγιστη τιμή της έφτασε στο +23.

Ο ΝτεΣόν Τόμας οδήγησε τον Παναθηναϊκό με 15 πόντους (6/9 δ., 0/2 τρ., 2/2 β.), εννέα ριμπάουντ και δύο ασίστ, ενώ άλλους τόσους σκόραρε ο Τζέιμς Γκιστ (5/8 δ., 5/6 β.) και την τριάδα των παικτών με διψήφιο νούμερο συμπλήρωσε ο Σον Κιλπάτρικ με 11 (2/4, 1/1, 4/4).

«Προσπαθούμε να κάνουμε διαρκώς βήματα προόδου. Για παράδειγμα, σε αυτό το ματς είχαμε βάλει στόχο τα δώδεκα κλεψίματα και κάναμε έντεκα» τόνισε ο Πιτίνο, που χαρακτήρισε «πολύ ταλαντούχο» τον (ομόσταβλό του από το Boston University και εκ των προκατόχων του στον πάγκο του Παναθηναϊκού) Σωτήρη Μανωλόπουλο και συνάμα δήλωσε γοητευμένος από τη Λήμνο και την ατμόσφαιρα.

Η βαθμολογία σε 14 αγώνες (Παναθηναϊκός και Κολοσσός έχουν από 13): Ολυμπιακός 27, Παναθηναϊκός 26, ΑΕΚ και Περιστέρι 24, ΠΑΟΚ και Προμηθέας 23, Χολαργός και Ηφαιστος 21, Αρης 19, Λαύριο 18, Κύμη και Πανιώνιος 17, Ρέθυμνο 16, Κολοσσός 15. Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού Νίκολα Μιλουτίνοφ.