Ενώ πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, στο ημερολόγιο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ έχει κυκλωθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αυτή της 13ης Ιανουαρίου 2019.

Εκείνη τη μέρα θα έχουμε την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, με τον Δικέφαλο να δοκιμάζεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, σε ένα γήπεδο όπου τον περασμένο Μάρτιο είχε σταματήσει ένα ρεκόρ 16 συνεχόμενων παιχνιδιών χωρίς ήττα και ουσιαστικά με απανωτές νίκες.

Από τότε και την ήττα με 3-2 στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ άρχισε ένα άλλο, ακόμα μεγαλύτερο αήττητο σερί, καθώς δεν έχει γνωρίσει ξανά την ήττα από κανέναν. Είχε μεσολαβήσει μόνο ο μηδενισμός  στον αγώνα με την ΑΕΚ, μετά την είσοδο του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, στο παιχνίδι που διεκόπη κι ενώ το φύλλο αγώνα το είχε κλείσει ο διαιτητής Κομίνης με σκορ 1-0, κατοχυρώνοντας τελικά στα αποδυτήρια το γκολ του Βαρέλα.

Οπως και να έχει, στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν καλά ότι εάν δεν γκελάρουν (εκ νέου) στην Τρίπολη, η λογική λέει ότι θα πάνε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αρχικά μίνιμουμ στο +8 καθώς έχουν άλλα τρία παιχνίδια στην Τούμπα. Αυτό με τα Γιάννινα που κλείνει τον πρώτο γύρο και τα δύο κολλητά με Πανιώνιο και ΟΦΗ.

Στον ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται ότι αν διατηρήσουν το αήττητο και στα ντέρμπι του δευτέρου γύρου, τότε θα έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για να φέρουν την κούπα του πρωταθλητή στην Τούμπα.

Ο Λουτσέσκου

Την ώρα λοιπόν που τα ιστορικά ρεκόρ του ΠΑΟΚ πέφτουν το ένα μετά το άλλο, όπως ενημέρωσε χθες η ΠΑΕ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε ο… ταχύτερος πενηντάρης προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Οχι, δεν έχει να κάνει με την ηλικία του ρουμάνου τεχνικού, αλλά με το γεγονός ότι με την επικράτηση των κυπελλούχων στη Λιβαδειά ο Λουτσέσκου συμπλήρωσε τις 50 νίκες ως τεχνικός του Δικεφάλου, έχοντας μάλιστα κάτσει στον πάγκο της ομάδας σε 69 παιχνίδια.

Οταν ο Αγγλος Λες Σάνον χρειάστηκε αντίστοιχα 72 αγώνες (τρία επίσημα παιχνίδια περισσότερα δηλαδή) για να φτάσει τις 50 νίκες, ενώ ο Αγγελος Αναστασιάδης χρειάστηκε 75 παιχνίδια για να συμπληρώσει τον συγκεκριμένο αριθμό νικών (50).

Ακολουθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος χρειάστηκε 84 αγώνες, ενώ δύο περισσότερους (86) είχε ο Φερνάντο Σάντος όταν έπιασε τις 50 νίκες.

Ενώ ο αείμνηστος Γκιούλα Λόραντ, που μάλιστα πέθανε στον πάγκο του ΠΑΟΚ (!) κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα εκείνο τον Μάιο του 1981, είχε κοουτσάρει τον Δικέφαλο σε 85 παιχνίδια όταν συμπλήρωσε τις 50 νίκες.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε αναδημοσίευση τα συγκεκριμένα στατιστικά από τον λογαριασμό της Σούπερ Λίγκας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «O Στρατηγός γράφει Ιστορία».

Το κλίμα ευφορίας από τη νίκη στη Λιβαδειά σαφώς και επηρέασε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Πόντους Βέρνμπλουμ, με τον Σουηδό να παθαίνει ρήξη αχίλλειου τένοντα και να χάνει ουσιαστικά το υπόλοιπο της σεζόν.

Χθες το πρωί το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας δυστυχώς επιβεβαίωσε τη ρήξη αχίλλειου τένοντα και πλέον ο παίκτης θα μπει στο χειρουργείο προκειμένου να ξεκινήσει τον μακρύ δρόμο της αποθεραπείας του.

Οπως λένε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ο Βέρνμπλουμ δείχνοντας την ισχυρή προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του ήταν ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τους συμπαίκτες του για τη νίκη στη Λιβαδειά και να αστειευθεί μαζί τους, παρά τον πόνο και τη στενοχώρια του. Το αν βέβαια γίνει μεταγραφή ώστε να καλυφθεί το κενό του Βέρνμπλουμ, ουδείς μπορεί να το πει από τώρα. Το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει πλούσιο ρόστερ και θέλει να συνεχίσει να διαθέτει λύσεις παντού.