Ο Σάββας Παντελίδης έχει αρκετά θέματα να διαχειριστεί αυτές τις ημέρες. Εκτός από την τόνωση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες, θα πρέπει να βρει τις λύσεις ώστε να μοιράσει κατάλληλα τον χρόνο συμμετοχής στα δύο ματς που απομένουν μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων για αυτή τη χρονιά.

Οπως είναι γνωστό, ο Αρης αγωνίζεται αύριο στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο και την Κυριακή στα Πηγάδια με την Ξάνθη, στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου.

Δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε μια περίοδο που το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι και το καλύτερο λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων. Ο τεχνικός του Αρη λοιπόν σκέφτεται ήδη τις αλλαγές που θα πρέπει να κάνει σε αυτά τα παιχνίδια και τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής. Ετσι, ενδεχομένως να πάρουν και πάλι θέση στη βασική ενδεκάδα οι Μέργκιμ Μάβραϊ και Μίτζεν Μπάσα που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τον Παναιτωλικό το περασμένο Σάββατο. Το σίγουρο είναι πως κάποιοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν στον πάγκο ή θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστα.

Η κρισιμότητα και των δύο αυτών αγώνων κάνει πιο δύσκολο το έργο του Παντελίδη. Κι αυτό, καθώς οι συναντήσεις αυτές θεωρούνται «κλειδί» για την πορεία της ομάδας. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ο Αρης θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, διοργάνωση την οποία έχουν «κυκλώσει» ως έναν βασικό στόχο της σεζόν. Παράλληλα, στον αγώνα με την Ξάνθη ένα θετικό αποτέλεσμα θα επαναφέρει την ομάδα στην άμεση διεκδίκηση του επόμενου στόχου που είναι ο τερματισμός σε βαθμολογική θέση που οδηγεί σε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το ευχάριστο πάντως για τον τεχνικό του Αρη είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενόψει του αγώνα με τον Εργοτέλη. Η μοναδική απουσία είναι ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος που ταλαιπωρείται από θλάση στη γάμπα και συνέχισε χθες το ατομικό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, ο Αγγελος Χαριστέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero, αναφέρθηκε σε «εσωστρέφειες», για τις οποίες απαιτείται καλύτερη διαχείριση, και έκανε έκκληση «να μην υπάρχει καταστροφολογία, ο Αρης έχει προοπτική». Επισήμανε επίσης και την αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί. «Θα πρέπει παιχνίδια στα οποία δεν μπορεί να νικήσει, να μη χάνει» είπε χαρακτηριστικά.