Είναι τα δύο πιο φανταχτερά… διαμάντια του Παναθηναϊκού. Είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει τη μεγαλύτερη εξέλιξη έως τώρα. Οι δύο που σου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν όλες τις ικανότητες να κάνουν μια πολύ μεγάλη καριέρα. Μακριά από τα στενά όρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

O Τάσος Χατζηγιοβάνης και ο Γιάννης Μπουζούκης έχουν συμμετοχή στα μισά από τα γκολ που έχει σκοράρει φέτος ο Παναθηναϊκός. Είναι οι ποδοσφαιριστές στους οποίους στηρίζεται κατά κύριο λόγο το μεσοεπιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Κέρδισαν με το καλημέρα θέση στην αρχική ενδεκάδα και έκτοτε ο Δώνης δεν έχει σκεφτεί καν το ενδεχόμενο να τους βγάλει απ’ αυτή. Μονάχα μία φορά ο Μπουζούκης έμεινε στον πάγκο σε αγώνα πρωταθλήματος, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά ο τραυματισμός του Στάικου τον έφερε γρήγορα στο ματς και ο Παναθηναϊκός άλλαξε εικόνα με την είσοδό του. Το ίδιο συνέβη και στο ματς Κυπέλλου με την Ιεράπετρα, όταν ο 20χρονος μπήκε άρον άρον στο ημίχρονο για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τα χειρότερα. Και τα κατάφερε.

Οι δύο νεαροί του Παναθηναϊκού έχουν προσεγγίσει ήδη ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους. Δεν είναι ψέμα. Ούτε κρυφό είναι, ούτε ψέμα. Εχουν έρθει στην Ελλάδα για να τους δουν, έχουν αναζητήσει πληροφορίες, έχουν μιλήσει με έλληνες ατζέντηδες για να μάθουν το στάτους τους, την τιμή τους, τις απαιτήσεις που έχει ο Παναθηναϊκός. Ομως ο Παναθηναϊκός τούτη την ώρα δεν πουλάει, κάτι που έχουν ξεκαθαρίσει οι Νταμπίζας και Δώνης. Και όχι μόνο δεν πουλάει, αλλά για τους συγκεκριμένους δύο ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις επέκτασης του συμβολαίου τους.

Η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τα δύο… διαμάντια του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020 και οι Πράσινοι θέλουν να τους δέσουν για περισσότερα χρόνια και να τους ανταμείψουν για την εικόνα και την εξέλιξη που έχουν. Ο Γιώργος Δώνης στο ξεκίνημα της σεζόν είχε πει πως οι παίκτες θα κριθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όταν είχαν υπάρξει οι πρώτες φήμες για αναπροσαρμογή, και οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης από τότε επιδεικνύουν μια αξιοζήλευτη σταθερότητα, δείχνουν πιο ώριμοι και γίνονται ολοένα και πιο σημαντικοί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το… report από τον έλληνα προπονητή σαφώς και είναι θετικό, το ίδιο και από τον Νταμπίζα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές, από τη μεριά τους, είναι απολύτως θετικοί στο ενδεχόμενο να υπογράψουν από τώρα νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Και ας τελειώνουν οι υπάρχουσες συμφωνίες σε ενάμιση χρόνο από σήμερα και ας γνωρίζουν πως αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο θα υπάρξει… πλειστηριασμός γύρω από το όνομά τους. Εκτιμούν το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός τούς έδωσε την ευκαιρία να παίξουν και να ξεχωρίσουν στο υψηλότερο επίπεδο και είναι δεδομένο πως όταν οι συζητήσεις θα φτάσουν στο τελικό  στάδιο δεν θα δυσκολευτούν να υπογράψουν.

Συγχαρητήρια στον Κότσαρη

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ένα χαρακτηριστικό που του έλειψε πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Εχει μάθει να παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το φινάλε. Και όλοι οι ποδοσφαιριστές του να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Το ίδιο έκανε και ο Κώστας Κότσαρης στο ματς με την Ιεράπετρα. Κρατώντας όρθιο τον Παναθηναϊκό, αφού δεν επέτρεψε να γίνει το 1-3, με κίνδυνο να τραυματιστεί. Και τελικά τραυματίστηκε.

Ο νεαρός τερματοφύλακας υπέστη θλάση στη φάση που βγήκε σχεδόν μέχρι τη σέντρα για να προλάβει τον αντίπαλό του, ο οποίος έβγαινε μόνος του για το 1-3. Τέντωσε το πόδι του για να προλάβει την μπάλα, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να προκληθεί πρόβλημα, αλλά προτίμησε να βάλει το καλό της ομάδας πάνω απ’ όλα. Φυσικά, μετά το τέλος του ματς, οι συμπαίκτες του πήγαν όλοι σε εκείνον, δίνοντάς του συγχαρητήρια και πιστώνοντάς του την ισοπαλία που κατάφεραν να πάρουν στο φινάλε.

Εισιτήρια με Ατρόμητο

Κυκλοφόρησαν από χθες τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ατρόμητο, οι τιμές των οποίων αρχίζουν από 10 ευρώ. Αυτό θα είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των Πράσινων (14η αγωνιστική), καθώς μέχρι το τέλος του 2018 θα παίξουν με ΟΦΗ, Κισσαμικό και Παναιτωλικό εκτός έδρας.