Η νίκη επί της Ξάνθης έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να πάρει μια ανάσα μετά τα διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Σίγουρα τα πράγματα για την Ενωση δεν είναι εύκολα, μιας και η απόσταση από την κορυφή καθιστά αυτή τη στιγμή απαγορευτική την οποιαδήποτε σκέψη για τον τίτλο. Ωστόσο το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και οι Κιτρινόμαυροι οφείλουν να παλέψουν μέχρι τέλους, ώστε να διεκδικήσουν τις θέσεις που ακολουθούν και οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Δικέφαλος υποδέχεται αύριο τη Λαμία, στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Μια νίκη που θα δώσει επιπλέον ώθηση στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ώστε να ανακάμψει σιγά σιγά και να μαζέψει τη διαφορά από τους συλλόγους που προηγούνται.

Ο έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, επαναφέροντας όπως όλα δείχνουν στο βασικό σχήμα τον Μάρκο Λιβάγια. Ο κροάτης φορ έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στο προηγούμενο ματς όπου πέρασε ως αλλαγή και έτσι αναμένεται να βρεθεί στην επίθεση της Ενωσης. Με παρτενέρ του πιθανότατα τον Πόνσε. Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα της έκπληξης, με την είσοδο του Κλωναρίδη στο αρχικό σχήμα.

«Κάνουμε προσπάθεια»

Από εκεί και πέρα οι Μπογέ, Μάνταλος θα είναι στα άκρα, ενώ στον άξονα θα βρεθούν οι Αλεφ, Γαλανόπουλος. Στην αμυντική γραμμή θα δούμε πιθανότατα τους Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς και Χουλτ, με τον Μπάρκα να διατηρείται κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου.

Για το ματς με τη Λαμία αλλά και τα μεταγραφικά μίλησε χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να αναφέρει πως οι ιθύνοντες της ομάδας προσπαθούν ώστε το συντομότερο οι παίκτες που έχει ξεχωρίσει η Ενωση να βρίσκονται στα Σπάτα.

«Προσπαθούμε να βρούμε τους παίκτες που θέλουμε. Εχουμε βρει κάποιους αλλά το θέμα δεν είναι να τους βρούμε μόνο. Μετά μπαίνεις στη φάση των διαπραγματεύσεων, ο Δεκέμβριος δεν είναι μήνας που βρίσκεις ελεύθερους παίκτες. Βρίσκεις παίκτες με συμβόλαια και πρέπει να διαπραγματευτείς. Γίνονται κινήσεις και προσπάθειες, δεν υπάρχει κάτι οριστικό οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα», είπε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο κατά πόσον η νίκη επί της Ξάνθης έδωσε στην ομάδα του ψυχολογία αλλά και στο τι θα πρέπει να προσέξουν οι Κιτρινόμαυροι, είπε: «Είναι καλύτερα τα πράγματα όταν κερδίζεις. Οταν είσαι μεγάλη ομάδα, θες πάντα να κερδίζεις, και κόντρα στη Λαμία πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί. Είναι καλύτερη η Λαμία μετά την αλλαγή προπονητή, θέλει προσοχή το παιχνίδι. Εχει κάνει πολύ καλές προσθήκες στο ρόστερ της σε σχέση με πέρυσι, που ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ηταν διαφορετική η επιλογή των παικτών, πήραν περισσότερο ποιοτικούς παίκτες με εμπειρία, όπως ο Μπαράλες, ο Μπερτόλιο, ο Καραμάνος. Ετσι βελτιώνεται και η ποιότητα της ομάδας».

Χαφ από Σουηδία

Στην τελική ευθεία έχει βάλει η ΑΕΚ την υπόθεση του βασικού χαφ που θέλει να εντάξει στο ρόστερ της, με το ενδιαφέρον της Ενωσης να επικεντρώνεται στη Σκανδιναβία και δη στη Σουηδία. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν εντοπίσει εκεί μια περίπτωση που καλύπτει απόλυτα τα «θέλω» τους, ωστόσο έπειτα από τις τελευταίες επαφές φάνηκε πως το όλο ζήτημα περιπλέχθηκε αρκετά.

Με τη βασική διαφορά να είναι στις απαιτήσεις που αξιώνει η ομάδα του εν λόγω μέσου για να συναινέσει στην παραχώρησή του. Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ στρέφουν την προσοχή τους και σε άλλες λύσεις που υπάρχουν στην ατζέντα τους, ώστε έτσι ή αλλιώς ο μέσος που έχει ανάγκη η ομάδα να ενταχθεί σύντομα στο ρόστερ.

Δεν προχωράει με Ντιενγκ

Οριστικά φαίνεται πως εγκαταλείπει η ΑΕΚ την περίπτωση του Αλιού Ντιενγκ της MC Alger, που αποτελούσε βασικό στόχο για το κενό του Αντρέ Σιμόες αφού διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Ετσι για τη δεύτερη προσθήκη του άξονα γίνεται φαβορί ο Αργεντινός Αντριάν Αρέγκι της Σαν Μαρτίν.