Στο Μεσοπρόθεσμο είχαν εγγραφεί 600 εκατ. ευρώ για επίδομα στέγασης το 2019. Τα επιδόματα θα δίνονταν με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, οι διατάξεις είχαν ψηφιστεί – στο πλαίσιο των αντιμέτρων του 2019 -, η υπουργική απόφαση είχε εκδοθεί από το καλοκαίρι, αλλά μετά ήρθε ο προϋπολογισμός. Στο προσχέδιο του ελληνικού Κοινοβουλίου τα 600 εκατ. ευρώ έγιναν 150 εκατ. ευρώ, διότι παράλληλα η κυβέρνηση είπε ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις και αφού δεν θα κοπούν οι συντάξεις, δεν θα εφαρμοστούν και τα ψηφισμένα αντίμετρα. Στο προσχέδιο, το οποίο εστάλη στην Κομισιόν, τα 150 εκατ. ευρώ έγιναν 200 εκατ. ευρώ και στο μεταξύ η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για το «μαχαίρι» στο επίδομα, το οποίο από «στέγασης» μετουσιώθηκε σε «ενοικίου». Επίδομα «στέγασης» σημαίνει ότι το παίρνει και ο δανειολήπτης, «ενοικίου» μόνο ο ενοικιαστής.

Τώρα μαθαίνω ότι το επίδομα ψηλώνει πάλι και αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει και πάλι «στέγασης». Μια πηγή μου ανέφερε ότι τα 200 θα γίνουν 400 εκατ. ευρώ. Μην το δένετε και κόμπο όμως. Τρεις φορές έχει αλλάξει μέχρι τώρα.

Σημειώστε όμως τη βεβαιότητα στελέχους του υπουργείου Οικονομικών ότι τα θετικά μέτρα του 2019 «συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα» και «θα είναι περισσότερα από όσα προβλέπει το προσχέδιο».