Αυτό που πάντα με εντυπωσίαζε σχετιζόταν με την ικανότητα των απανταχού Λιγκών του πλανήτη να βγάζουν νωρίς νωρίς το πρόγραμμά τους. Κάποτε, στην αρχή του συνεταιρισμού, επί εποχής Κυριακού και Κομνηνού, το 2006 θα ήταν, το επιχειρήσαμε και στα μέρη μας, αλλά ο προγραμματισμός είναι λέξη που βρίσκουμε μόνο σε λεξικά.

Η Λίγκα ναι μεν έβγαλε κάποιες αγωνιστικές, αλλά δεν θέλει και πολύ να τις αλλάξει. Τι σημαίνει αυτό;

Για την ερχόμενη Κυριακή είναι προγραμματισμένα τα ματς ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο και Αρη – Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Ναι, την 28η Οκτωβρίου, κάτι που μάλλον δεν ενοχλεί, καθόσον εδώ και κάμποσα χρόνια ορίζονται αγώνες ακόμη και στις εθνικές εορτές ή τις αργίες. Ωστόσο, ξαφνικά η Αστυνομία προβάλλει βέτο και ζητεί να μετατεθούν οι αναμετρήσεις. Αυτό ονομάζεται μπίνγκο! Οι αρμόδιοι άκουσαν πολύ αργά το καμπανάκι. Δεν έβαλαν ξαφνικά τα ματς αυτή την ημερομηνία οι Λίγκες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Πώς το κατάλαβαν τόσο αργά οι υπεύθυνοι; Και επίσης, τι θα γίνει με το συνολικό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων, για να πάμε και στο κυρίως θέμα ή στο ζουμί; Στο μπάσκετ μάλλον δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μπλέξιμο μεγάλο. Αν τα παιχνίδια πάνε μία ημέρα πίσω, σκοντάφτει ο προγραμματισμός στο αναγκαίο 48ωρο γιατί έχουμε στις 31 Οκτωβρίου ματς Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Και αν αναβάλουν κι αυτά κατά μία ημέρα, τότε τι θα γίνει με τα σαββατιάτικα (3/11) που είναι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και Ατρόμητος – ΠΑΟΚ; Μια λύση ίσως βρεθεί με τη μετάθεση για αργότερα των αγώνων Κυπέλλου, αλλά ουδείς γνωρίζεις τις διαθέσεις – προθέσεις της ΕΠΟ. Οσο για τη Σούπερ Λίγκα, μοιάζει εγκλωβισμένη στις ημερομηνίες που επέλεξε, ενώ δεν πρέπει να ξεπερνάμε το γεγονός ότι θα μπορούσε να είναι προσεκτική όταν έκανε τον αρχικό προγραμματισμό. Γιατί στη Θεσσαλονίκη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σταματούν τα πάντα, η Αστυνομία διαθέτει όλο το ανθρώπινο δυναμικό της και άρα, όλο και κάποιο πρόβλημα θα προέκυπτε. Οπως τελικά συνέβη.

Ολα είναι θέμα σωστής αντιμετώπισης. Ή, για να το πούμε σωστότερα, ορθής σκέψης και πρόβλεψης όσων έρχονται στο εγγύς μέλλον. Κάποιοι προσπέρασαν τις ημερομηνίες. Δεν έκαναν τις απαιτούμενες συνεννοήσεις. Αλλοι αντιλήφθηκαν πολύ αργά τα λάθη στο πρόγραμμα. Και όλοι μαζί, αν τελικά αναβληθούν τα παιχνίδια, προφανώς θα αναγκαστούν να αναζητήσουν νέες διαθέσιμες ημερομηνίες και να αλλάξουν ξανά το καλεντάρι. Ελληνικό φαινόμενο χωρίς καμία αντίρρηση. Στο εξωτερικό αυτά είναι παιχνιδάκια, γιατί πολύ απλά εκεί σκέφτονται και την παραμικρή λεπτομέρεια που ενίοτε παίζει μεγάλο ρόλο.