Μόνο την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή δεν είχαν στόχο οι δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ZDF, και το περιθώριο της Συνόδου των G7, ανέφερε ότι «το Ισραήλ κάνει την βρόμικη δουλειά για όλους μας».

Ο Μερτς υποστήριξε ότι «η Γερμανία επηρεάζεται από το καθεστώς των μουλάδων του Ιράν, το οποίο έχει φέρει θάνατο και καταστροφή στον κόσμο» και συνέχισε λέγοντας «γι’ αυτό μπορώ μόνο να πω ότι τρέφω τον μεγαλύτερο σεβασμό για το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός και η ισραηλινή κυβέρνηση είχαν το θάρρος να το κάνουν αυτό».
Μερτς: Οι ΗΠΑ διαθέτουν όπλα για να το κάνουν
«Διαφορετικά, μπορεί να βλέπαμε τον τρόμο αυτού του καθεστώτος για μήνες και χρόνια, ενδεχομένως με ένα πυρηνικό όπλο στο χέρι» πρόσθεσε στην συνέχεια ο Μερτς.
«Εάν η Τεχεράνη ήταν πρόθυμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις από το Ισραήλ».
Έπειτα όμως διευκρίνισε: «Αν δεν το κάνει, τότε η πλήρης καταστροφή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν μπορεί να βρίσκεται στην ατζέντα».
Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο ισραηλινός στρατός προφανώς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, διότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα όπλα «τα οποία ωστόσο έχουν οι Αμερικανοί», όπως μετέδωσε το ZDF.
- Εξαλλος ο Μαζωνάκης διέκοψε συναυλία του στην Κύπρο: «Ρε δεν σέβεστε τους ανθρώπους που είναι εδω;»
- Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» κατηγορεί την Ελλάδα το ΥΠΕΞ της Τουρκίας – «Το διεθνές δίκαιο πρέπει να ισχύει για όλους», απαντά η Αθήνα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σκάνδαλο που προκάλεσε «σεισμό» στην κυβέρνηση – Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων