Εμείς έχουμε ως κεντρικό μας αντίπαλο τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη Βούλα Κεχαγιά, «όταν ο κ. Μητσοτάκης επανέρχεται σε κατηγορίες για λαϊκισμό, ειλικρινά είναι απορίας άξιον πώς δεν μπορεί να δει τον εαυτό του μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μητσοτάκης είναι η επιτομή του λαϊκισμού».

Ακολούθως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κυβερνά τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια κάνοντας επιθέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους, κατηγορώντας τους για λαϊκισμό, ενώ το μόνο που κάνει είναι τυμβωρυχία πάνω σε μεγάλες τραγωδίες, το να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, το να κάνει το άσπρο μαύρο. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του λαϊκισμού, τι είναι. Εν πάση περιπτώσει, τώρα ανέτρεξε πάλι στις πλατείες του Συντάγματος και έβαλε και την προσωπική του φίλη, την κυρία Φον ντερ Λάιεν, να αφήσει αιχμές για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι υπήρχε ένα χάος, αλλά τώρα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοπόρος η χώρα μας.

»Θα είχα να πω ότι καλώς κάνει ο κύριος Μητσοτάκης και προσκαλεί την κυρία ντερ Λάιεν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία ντερ Λάιεν είναι εκ νέου υποψήφια για την Κομισιόν, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ενώ λοιπόν είναι παράλληλα πρόεδρος της Κομισιόν, παίρνει πολιτική θέση ενόψει ευρωεκλογών, κατηγορώντας τους πολιτικούς αντιπάλους του κυρίου Μητσοτάκη. Αν αυτό είναι δέον, το αφήνω να πλανάται ως ερώτημα» προσέθεσε η Βούλα Κεχαγιά.

«Είναι άλλο η απόσταση να είναι 20 και 25 μονάδες και άλλο να είναι 10 ή 12 ή 15 μονάδες»

Όσον αφορά στον πήχη που έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις Ευρωεκλογές, ερωτηθείσα αν η δεύτερη θέση είναι το προσδοκώμενο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως, εκ των πραγμάτων και όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για την πρωτιά, αλλά τόνισε πως πρέπει να δει κανείς την μεγάλη εικόνα σχετικά με τις ευρωεκλογές και το ποια είναι η ανατροπή.

«Οι Ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα και όταν μιλάμε για ανατροπή, θέλω να δούμε τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή να δούμε την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Τι σημαίνει αυτό. Ότι αυτή τη στιγμή, μετά τις εκλογές του Ιουνίου είχαμε την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με 41% και τα άλλα κόμματα να έχουν πολύ μεγάλη απόσταση, ακολουθώντας από πίσω. Αν μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας αισθητά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πάντα και το ξέρει αυτό και η Νέα Δημοκρατία και αυξηθούν ή είναι αξιοσημείωτη η παρουσία και η καταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές, αυτή η ψαλίδα αν μειωθεί θα δημιουργήσει άλλες συνθήκες γενικά στο πολιτικό σκηνικό.

»Είναι άλλο η απόσταση να είναι 20 και 25 μονάδες και άλλο να είναι 10 ή 12 ή 15 μονάδες. Άρα, όταν μιλάμε για ανατροπή, λέμε και είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωεκλογές θα φέρουν αυτή την ανατροπή, ούτως ώστε με μια νέα δυναμική εμείς να διεκδικήσουμε την πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές, όταν αποφασίσει να τις κάνει ο κύριος Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά η Βούλα Κεχαγιά.