Ο φόβος και ο τρόμος  για το αρχηγείο της αστυνομίας στη Νέα Ορλεάνη έχουν γίνει «μαστουρωμένοι» αρουραίοι.

Τα τρωκτικά που έχουν κάνει «κατάληψη» στο κτίριο του αρχηγείου του αστυνομικού τμήματος της Νέας Ορλεάνης, «εξαφάνισαν» την κατασχεμένη κάνναβη που φυλασσόταν κλειδωμένο στην ερειπωμένη αίθουσα αποδεικτικών στοιχείων.

«Οι αρουραίοι τρώνε τη μαριχουάνα», δήλωσε η επιθεωρήτρια, Αν Κιρκπάτρικ στην Επιτροπή Ποινικής Δικαιοσύνης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το NOLA.com.

«Είναι όλοι μαστουρωμένοι», προσέθεσε.

Μούχλα, κατσαρίδες και κτίριο χωρίς ασανσέρ

Η έντονη μούχλα, η έλλειψη κλιματισμού και η φθορά των ανελκυστήρων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το αρχηγείο του αστυνομικού τμήματος της Νέας Ορλεάνης.

Η Κιρκπάτρικ παρακάλεσε τον δήμο της πόλης για μετεγκατάσταση του αρχηγείου καθώς και για χρηματοδότηση ενός νέου κτιρίου. Όπως υποστήριξε το σημερινό αρχηγείο της αστυνομίας, χτίστηκε το 1968 και δεν είναι κατάλληλο για μια σύγχρονη δύναμη.

Μάλιστα όπως σημείωσε οι αστυνομικοί αναγκάζονται να εργάζονται γύρω από τα περιττώματα αρουραίων και κατσαρίδων που βρίσκονται διάσπαρτα στα γραφεία τους.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι «μαστουρωμένοι» αρουραίοι καθώς η προτίμησή τους στη μαριχουάνα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ποινικές υποθέσεις.

«Δεν είναι μόνο στο αρχηγείο της αστυνομίας. Είναι όλες οι περιφέρειες. Οι ακαθαρσίες είναι παντού», δήλωσε η Κιρκπάτρικ στους αξιωματούχους της πόλης τη Δευτέρα και προσέθεσε πως: «Η ομάδα καθαριότητας αξίζει βραβείο, προσπαθώντας να καθαρίσει».

«Τρωκτικά σκαρφαλώνουν στους τοίχους»

Τα προβλήματα στο αρχηγείο της αστυνομίας φαίνεται ότι προέκυψαν μετά τον τυφώνα Κατρίνα που κατέστρεψε την πόλη το 2005, δηλαδή εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. «Το υπόγειο ήταν γεμάτο [από πλημμυρισμένα νερά]», δήλωσε στο NOLA.com από την πλευρά ένας βετεράνος του σώματος, διατηρώντας την ανωνυμία του.

«Έχει πολλά τρωκτικά που σκαρφαλώνουν στους τοίχους. Σε κάποια σημεία δεν μπορείς να φτάσεις κάποια πράγματα γιατί πάντα υπάρχει κάποιο είδος τρωκτικού – έντομα, αρουραίοι, ποντίκια, οτιδήποτε», εξήγησε ο αστυνομικός.

«Δεν είναι εντάξει, και δεν είναι εντάξει για τους ανθρώπους να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο και να αποκαλούνται ‘πολύτιμοι’», προσέθεσε η Κιρκπάτρικ. Μάλιστα αρκετοί από τους περίπου 400 υπαλλήλους που δουλεύουν εκεί, πέρυσι εργάζονταν από το σπίτι τους για εβδομάδες ή μήνες μετά την κατάρρευση του κλιματισμού του κτιρίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Όλιβερ Τόμας, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Ποινικής Δικαιοσύνης, φάνηκε να συμφωνεί.

Είπε ότι «εξεπλάγη» από την είδηση των αρουραίων που καταναλώνουν μαριχουάνα, αλλά όπως είπε τα παλιά κτίρια στη Νέα Ορλεάνη, όπως αυτά που στεγάζεται το αρχηγείο της αστυνομίας, προσελκύουν αρουραίους. «Όλα είναι μια έκπληξη», δήλωσε στο NOLA.com.

Μίσθωση κτιρίου

«Ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα κεντρικά γραφεία επρόκειτο να μετακινηθούν όταν το μάθαμε στις ειδήσεις. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη αλλά εκπλαγήκαμε».

Ο Τόμας και άλλα μέλη του συμβουλίου προχώρησαν τελικά τη Δευτέρα στην έγκριση της δεκαετούς μίσθωσης δύο ορόφων ενός κτιρίου γραφείων στο κέντρο της πόλης από το αστυνομικό τμήμα – εν αναμονή της ψηφοφορίας του πλήρους συμβουλίου.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας μίσθωσης, η πόλη θα καταβάλει συνολικό βασικό μίσθωμα 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων από το γενικό της ταμείο σε διάστημα 10 ετών.

Αλλά η προσπάθεια να διορθωθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σημερινά κεντρικά γραφεία – συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας εξολόθρευσης των αρουραίων – θα κόστιζε τρεις φορές περισσότερο, σύμφωνα με τον διοικητικό διευθυντή Γκίλμπερ Μοντάνιο.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας ελπίζουν τώρα να μετακομίσουν στο κτίριο μέχρι την 1η Μαΐου, σύμφωνα με το WWLTV.