Μια… ιδιαιτερότητα που έχει γίνει viral έκρυβε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων.

Ενώ οι κολυμβητές περίμεναν να πέσει ο σταυρός στη θάλασσα ώστε να βουτήξουν και να καταφέρουν να τον πιάσουν, το αποτέλεσμα φαίνεται να είχε… «αποφασιστεί».

Όπως διακρίνεται σε βίντεο, ο ιερέας δεν έριξε μακριά τον Σταυρό αλλά πάνω στα χέρια ενός εκ των διεκδικητών. Ακολούθως ο κολυμβητής τον έπιασε, βούτηξε στη θάλασσα μαζί με τους υπόλοιπους διεκδικητές, ωστόσο, όπως φαίνεται, το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί.

Δείτε το βίντεο (μετά το 00:57):

Θεοφάνια: Με μεγαλοπρέπεια, κατάνυξη και πλήθος κόσμου ο εορτασμός σε όλη τη χώρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανίων σε όλη τη χώρα.

Πλήθος κόσμου από το πρωί προσήλθε στις ναούς προκειμένου να συμμετάσχει στον Μέγα Αγιασμό, ενώ αργότερα παρακολούθησε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα λιμάνια, σε όχθες ποταμών ή λιμνών και σε δεξαμενές νερού κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου.

Στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι έδωσε το «παρών» ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος στη συνέχεια παραβρέθηκε στον Αγιασμό των Υδάτων που τελέστηκε στη δεξαμενή Αθηνών.

Όπως εξηγούν συνεργάτες του Δημάρχου, φέτος εντός του χώρου της δεξαμενής εκτελούνται εργασίες της ΕΥΔΑΠ, οι οποίες διακόπηκαν ανήμερα των Θεοφανίων, προστέθηκε νερό και στο εργοτάξιο εισήλθε μόνο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ. Χρυσόστομος, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Το υπόλοιπο μέρος της Τελετής πραγματοποιήθηκε εκτός του χώρου του εργοταξίου, πάνω στην πλατεία της δεξαμενής.