Εν αναμονή του πορίσματος από ειδικό πραγματογνώμονα, βάσει και του οποίου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τον θάνατο του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα, η «αντιδικία» μεταξύ των Αρχών και της κτηνιάτρου που πρώτη εξέτασε τον σκύλο, συνεχίζεται.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών ενώ η κτηνίατρος που εξέταζε το χάσκι εν ζωή επιμένει ότι κακοποιήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, της ύπαρξης ενόχου για τον βασανισμό του χάσκι, και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά.

Το θρίλερ συνεχίζεται, με το πόρισμα του πραγματογνώμονα και τις ανακοινώσεις των αρχών να αναμένονται εντός της εβδομάδας, καθώς ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα για τον θάνατο του Όλιβερ.

Καταγγελίες για συγκάλυψη – «Υπάρχει πολιτική βούληση»

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας «Νέμεσις» καταγγέλλει ότι υπάρχει πολιτική βούληση για συγκάλυψη του θανάτου του Όλιβερ.

«Τόσα χρόνια που ασχολούμαστε και ασχολούμαι με τα θέματα της προστασίας των ζώων, έχουμε δημιουργήσει καλές σχέσεις συνεργασίας με τις διάφορες κρατικές δομές, και τις Αρχές. Μέσα από ένα τέτοιο κανάλι έφτασε η πληροφορία,  που έχω αναρτήσει ότι υπάρχει πολιτική κατεύθυνση να κλείσει το θέμα του Όλιβερ γιατί η Αράχωβα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της χώρας μας που παίζονται και διακινούνται εκατομμύρια», είπε αρχικά.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει συμβεί ο θάνατος του Όλιβερ από άλλα ζώα, η μόνη κτηνιατρική γνωμάτευση είναι της κτηνίατρου που της πήγαν το ζώο και το είδε. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν δαγκώματα στο ζώο και είναι καταλύτης αυτή η δήλωση. Αυτό το βιντεάκι με τον Όλιβερ και άλλα σκυλάκια, είναι ένα πολύ θαμπό μικρό βίντεο που δείχνει τον Όλιβερ και κάπου σε απόσταση 50-100 μέτρων είναι κάτι άλλα σκυλάκια, που δεν υπάρχει κανένας καυγάς» τόνισε.

«Από την αρχή έχουμε εστιάσει στο θέμα του βίντεο που υπάρχει και φαίνεται άνθρωπος μαζί με τον Όλιβερ όπου φαίνεται να κατευθύνεται προς συγκεκριμένη αποθήκη,  που όλα τα Μέσα σήμερα αναφέρουν ότι εκεί μέσα έχει οστά και κρανία σκυλιών, είναι το κλειδί της υπόθεσης» υπογράμμισε.

Κινητοποιήσεις την Κυριακή στην Αράχωβα για τον Όλιβερ

Φιλοζωικοί σύλλογοι και οργανώσεις ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά στην Αράχωβα, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Το καταφύγιο ζώων Stray Gerakas – Justice For Animals καλεί τον κόσμο στην Αράχωβα για να διαμαρτυρηθεί για κάθε Όλιβερ σε κάθε γωνιά της Ελλάδα, ειδικά μετά την τελευταία έρευνα που αναφέρει ότι «αγέλη σκύλων ευθύνεται για την βάναυση κακοποίηση του χάσκι».

Κάλεσμα στη διαμαρτυρία για τον Όλιβερ