Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη εγκαινιάζονται  αύριο οι πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, την Παρασκευή (8 Δεκεμβρίου), στις 19:00, σε μια μεγάλη φαντασμαγορική βραδιά.

H γιορτή ξεκινά από τις 17:00 με πολλές εορταστικές εκπλήξεις και ζωντανή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό «My Radio 104,6» σε ένα ξεχωριστό DJ set από τον DJ Αντώνη Δημητριάδη.

Στην ξεχωριστική μουσική βραδιά συμμετέχει ο dj Αντώνης Δημητριάδης…

…και τραγουδά ο Πάνος Κιάμος

Ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες νότες και μελωδίες θα ακουστούν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, τα παιδιά της χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων της Iεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και από την πρωτότυπη μπάντα κρουστών Petros Kourtis And The Tin Soldiers Band.

Σε αυτήν τη λαμπερή βραδιά, θα ταξιδέψει μουσικά, μικρούς και μεγάλους ο δημοφιλής καλλιτέχνης Πάνος Κιάμος.

Παρουσιάζει η Ρούλα Κορομηλά

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Ρούλα Κορομηλά.

Το δέντρο ύψους 16 μέτρων ταξίδεψε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής 

Το φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο «ταξίδεψε» στον Πειραιά από την «πρωτεύουσα» των Χριστουγεννιάτικων ελάτων, τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Εχει ύψος πάνω από 16 μέτρα και θα στολιστεί με πάνω από 100.000 λαμπιόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φωτιστικά στολίδια του δέντρου, καθώς και ο εντυπωσιακός εορταστικός στολισμός του Πειραιά γίνεται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης με πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, στο πλαίσιο των ενεργειών του δήμου Πειραιά για εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό στην κατανάλωση και ενίσχυση της βιωσιμότητας των χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων, χωρίς να στερηθεί η πόλη και οι δημότες της, το λαμπερό εορταστικό κλίμα κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Η φωταγώγηση του δέντρου των Χριστουγέννων θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το ΚΑΝΑΛΙ 1 (youtube, facebook)

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εξωστρέφειας-Destination Piraeus, Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού.

Με την ευγενική υποστήριξη των ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΠ ΑΕ, ALPHA WOOD GROUP, ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ.

Αξιομνημόνευτο είναι επίσης ότι όπως κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο δένδρο με τη πολύτιμη συνδρομή της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, μετά το πέρας των εορτών, θα μεταφερθεί προς ανακύκλωση, προκειμένου να μπορούν τα θρυμματισμένα υπολείμματα να αξιοποιηθούν και σε άλλες χρήσεις.