Ζωή για δεύτερη φορά έδωσε μία 64χρονη μητέρα στον 44χρονο γιο της στον Βόλο, δωρίζοντάς του τον νεφρό της. Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δότρια και λήπτης -μητέρα και γιος- φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για την τρίτη μεταμόσχευση που γίνεται φέτος στη Μαγνησία και έγινε στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», την περασμένη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Το «ευχαριστώ» στο νοσοκομείο και τους γιατρούς

Την ευχάριστη είδηση της επιτυχούς μεταμόσχευσης έκανε γνωστή ο σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαριστεί θερμά τον διοικητή και τους διευθυντές του νοσοκομείου για την άμεση προτεραιότητα που δόθηκε στον ασθενή και την επιτυχημένη αφαίρεση του νεφρού από την δότρια και την τοποθέτησή του στον 44χρονο λήπτη. Επιπλέον, επαινεί για τη άψογη χειρουργική διαδικασία όλους του χειρουργούς, γιατρούς, αναισθησιολόγους, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ιατρική ομάδα που συμμετείχε στην μεταμόσχευση του νεφρού από την μητέρα στον γιο

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας

«Ο Σύλλογός μας θα ήθελε, για ακόμη μια φορά, να ευχαριστήσει θερμά τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τον κ. Γρηγορόπουλο Αναστάσιο, τον διευθυντή-συντονιστή Α’ Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων, κ. Βουγά Βασίλειο και όλο το επιτελείο του. Επίσης, τον διευθυντή νοσηλευτικής υπηρεσίας, τον κ. Πιστόλα Δημήτριο, για την άμεση προτεραιότητα, που δώσανε και έγινε η μεταμόσχευση από τον ζώντα δότη. Τον εξαίρετο Δρ. Ιωάννη Λουκόπουλο, χειρουργό μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Guy’s Hospital, στο Λονδίνο, που παρευρέθηκε σε όλη την διαδικασία της αφαίρεσης του μοσχεύματος από τον δότη και της τοποθέτησής του στον λήπτη, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε, με την πείρα του, τόσα χρόνια στις μεταμοσχεύσεις, δουλεύοντας στον τομέα των ρομποτικών νεφρεκτομών, και με όλο το team του κ. Βουγά έφεραν εις πέρας, την διαδικασία και ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους έμπειρους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την αφιέρωσή τους πάνω στους ασθενείς μας.

Η οικογένεια δότη και λήπτη, ευχαριστεί θερμά, επίσης, το team της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων, την προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής του 10ου ορόφου, που νοσηλεύτηκε η δότρια, για την άψογη εξυπηρέτηση της νοσηλείας της.

Ο Σύλλογός μας, όπως και, η οικογένεια του δότη κάνουν έκκληση σε όλους, που περιμένουν το δώρο Θεού, να παίρνουν την γενναία απόφαση για να χαρίζουν την ζωή στους δικούς τους ανθρώπους, που περιμένουν στη λίστα αναμονής για 10 και 12 χρόνια.

Ξέρουμε όλοι, ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στις δωρεές οργάνων και μεταμοσχεύσεων».