Υπέρ των διαγραφών των τεσσάρων στελεχών τάχθηκε ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι «εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία», κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για διεξαγωγή εσωτερικού δημοψηφίσματος ώστε να προχωρήσουν οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής

Αποχώρησαν τρεις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Κεντρική Επιτροπή\

Τρεις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποχώρησαν από τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, οι 6+6 (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος κτλ), η «Ομπρέλα» και τα άτομα γύρω από τον Διονύση Τεμπονέρα έφυγαν και δεν θα παρευρεθούν ούτε αύριο στη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των 6+6, αποδίδουν την αποχώρησή τους σε αλλεπάλληλες προτάσεις που δεν πέρασαν προς ψήφιση από το προεδρείο. Αρχικώς αυτή για το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκλης, δευτερεύοντος η πρόταση μομφής κατά του προεδρείου από τον Νάσο Ηλιόπουλο και σε τρίτο βαθμό ο δίωρος κύκλος συζήτησης που πρότειναν για το δημοψήφισμα.

Η Έφη Αχτσιόγλου κατά την τοποθέτησή της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ζήτησε να ξεκαθαριστεί το ζήτημα του δημοψηφίσματος ώστε «να έχει νόημα η διαδικασία».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την εισήγηση βαθιά διχαστική, αντικαταστατική και αντιδημοκρατική. Εξηγώντας το «διχαστική», υπογράμμισε πως δυνητικά κρίνεται όποιος ασκεί κριτική και το «αντιδημοκρατική», καθώς, «μετατρέπει το εργαλείο του δημοψηφίσματος σε εργαλείο διάλυσης του κόμματος».