Ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε ο Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Η παραίτηση Τσίπρα έφερε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι διχασμένος πια διότι η νέα ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή», είπε.

Η κρίση δεν μπορεί να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία, πρόσθεσε στη συνέχεια. «Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;».

Υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, υποστήριξε.

Σενάρια διάσπασης

Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, είπε στη συνέχεια, εκτιμώντας ότι η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εκτίμησε επίσης ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρώτη του πολιτική ήττα. «Υπέστη την πρώτη ήττα και τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας».

«Το βράδυ των δημοτικών η ηγεσία δεν είπε λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας.