Το ΚΚΕ καταδικάζει το «νέο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ», που βομβάρδισε τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα και σκότωσε τουλάχιστον 18 αμάχους, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο.

Λίγες μέρες πριν το χτύπημα, υπενθυμίζει ο Περισσός, ο κ. Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση «έχει έρθει σε επαφή» με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η συγκεκριμένη Μονή.

Όπως τονίζει, «αποδεικνύεται και από αυτό η μηδαμινή αξία που έχουν τα υποκριτικά ευχολόγια της κυβέρνησης περί ‘προστασίας των αμάχων’ και ‘σεβασμού του διεθνούς δικαίου’, την ώρα που κλιμακώνεται η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως «ακόμα πιο εξοργιστική» τη σημερινή (20/10) ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «που αναφέρεται σε ‘χτύπημα’, χωρίς καν να αναφέρει ποιοι το έκαναν και χωρίς – πολύ περισσότερο – να τους καταδικάζει».

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά πως «ίσως σε επόμενη ανακοίνωση, μας ενημερώσουν ότι, τελικά, πάλι βομβάρδισαν οι Παλαιστίνιοι τους εαυτούς τους…».

Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά το βομβαρδισμό κατά τον οποίο επλήγη το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, η ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα, όπου είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι.

Όπως αναφέρει: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».