Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει βγει στη δημοσιότητα, φαίνονται μαχητές της Χαμάς να εισβάλλουν σε ένα κτιριακό συγκρότημα στο Ισραήλ, να πετούν χειροβομβίδες και να τραυματίζουν πολλές γυναίκες – μέλη του στρατού, προτού τις εκτελέσουν βάναυσα.

Το βίντεο, που καταγράφηκε από έναν μαχητή της Χαμάς χρησιμοποιώντας μια κάμερα που έφερε επάνω του, δείχνει τη στιγμή που τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης εισβάλλουν σε ένα συνοριακό φυλάκιο των Ισραηλινών δυνάμεων εν μέσω της αιφνιδιαστικής τους επίθεσης το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Οι μαχητές της Χαμάς φαίνονται να τρέχουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο έχοντας μόλις πετάξει μια χειροβομβίδα στο εσωτερικό του.

«Οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν εκ προθέσεως εκτελέσεις τραυματισμένων στρατιωτών»

Γυναίκες στρατιώτες ακούγονται να κλαίνε από τους τραυματισμούς και τον φόβο καθώς οι επιτιθέμενοι τις περικυκλώνουν, πυροβολώντας ασταμάτητα με καλάσνικοφ.

Κάποια στιγμή ορισμένοι από τους ενόπλους, πλησιάζουν ήρεμα ένα γραφείο κάτω από το οποίο κρύβονται οι γυναίκες στρατιώτες. Δυστυχώς το μόνο που ήθελαν ήταν να έχουν μία καθαρή εικόνα του στόχου τους.

Αφού τις σκοτώνουν, ένας από τους μαχητές υψώνει το όπλο του και ρίχνει κάποιες βολές ακόμη στα άψυχα κορμιά των γυναικών, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι South First Responders – οι ισραηλινές ομάδες διάσωσης που έφτασαν πρώτες στη σκηνή μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, κάνοντας λόγος για «σαφείς αποδείξεις εγκλημάτων πολέμου».

Το βίντεο της επίθεσης – [Προσοχή σκληρές εικόνες]

«Αντί να τις αιχμαλωτίσουν, όπως θα απαιτούσε το Διεθνές Δίκαιο, ο μαχητής παραμερίζει μια καρέκλα για να πυροβολήσει και να τις εκτελέσει», έγραψαν οι South First Responders στο Telegram.

«Δεν τελειώνει εδώ. Πυροβολούν ξανά. Εν μέσω των τελευταίων αναπνοών των θυμάτων, ρίχνουν μία τελευταία βολή για να τις εκτελέσουν» προσθέτουν.

«Οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν εκ προθέσεως εκτελέσεις τραυματισμένων στρατιωτών σε μια ευθεία παραβίαση του βασικού Διεθνούς Δικαίου» κατέληξαν οι ομάδες διάσωσης.

199 όμηροι στη Γάζα

Το οδυνηρό βίντεο παρέχει ακόμη περισσότερες αποδείξεις για τη βαρβαρότητα των επιθέσεων της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Καθώς οι South First Responders και άλλες ισραηλινές ομάδες ασφαλείας και διάσωσης χτενίζουν τους δρόμους των πόλεων που περιβάλλουν τη Γάζα, συνεχίζουν να βρίσκουν περισσότερα πτώματα.

Περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, ισχυρίζονται ισραηλινοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα τουλάχιστον 199 όμηροι κρατούνται στη Γάζα, εκτίμηση αρκετά υψηλότερη από τις προηγούμενες.