Αδύνατο στάθηκε για τον πατέρα της ένστολης Liri Elbag που αιχμαλώτισε η Χαμάς, να συγκρατήσει την οργή του, όταν ένας περαστικός συμπατριώτης του γύρισε και του είπε «μακάρι να πεθάνει η κόρη σου».

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς της 18χρονης Elbag συμμετείχαν στις διαδηλώσεις την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έξω από το Στρατιωτικό Αρχηγείο στην οδό Kaplan του Τελ Αβίβ.

Ειδικότερα, πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Άμυνας, φωνάζοντας τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να παραιτηθεί, καθώς θεωρούν υπεύθυνο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τις δραματικές εξελίξεις.

Ο πατέρας της Elbag, η οποία υπηρετούσε ως στρατιωτικός παρατηρητής, διαμαρτυρόταν όταν ένας μοτοσικλετιστής του φώναξε «προδότες αριστεροί», δείχνοντας προφανώς ότι είναι υποστηρικτής των πολιτικών της κυβέρνησης.

Όταν ο περαστικός κατάλαβε ότι ο διαδηλωτής πατέρας ήταν γονιός μια απαχθείσας εξοργίστηκε, ακόμα περισσότερο, λέγοντάς του: «Δεν με νοιάζει, να πεθάνει μαζί σου».

Τότε, άναψαν τα αίματα, και οι δυο τους ήρθαν στα χέρια, ώσπου παρενέβησαν άλλοι που βρίσκονταν κοντά για να τους χωρίσουν.

Στη συνέχεια, η αστυνομία που βρισκόταν στην περιοχή συνέλαβε τον ύποπτο, έναν 42χρονο κάτοικο της κεντρικής πόλης Petah Tikva, και τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Η μητέρα της Liri Elbag,  Shira Elbad ήταν και εκείνη εκεί.

«Αυτή είναι η κόρη μου, η Liri Elbag. Την απήγαγαν με τις πιτζάμες της», είπε η κρατώντας μια φωτογραφία του παιδιού της. «[Την μετέφεραν] στη Γάζα. Και τη θέλω πίσω τώρα. Ήταν στον στρατό, ήταν στη στρατιωτική βάση. Είναι 18 ετών, απλά ένα παιδί. Αλλά δεν θέλει να πολεμήσει. Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει. Πιστεύω επίσης ότι στη Γάζα δεν θέλουν να πολεμήσουν. Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει. Όλοι θέλουν απλώς να ζήσουν».