Ένα νέο «μέτωπο» φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς πολλοί στο εσωτερικό καλούν να παραιτηθεί, λίγο πριν την αναμενόμενη επίθεση.

Ειδικότερα, πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, φωνάζοντας τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να παραιτηθεί.

Η διαδήλωση φέρεται να ξεκίνησε από ένα μέλος της οικογένειας ενός όμηρου που είχε πιάσει η Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας δεν προέβλεψαν τη φονική και μαζική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο, 7 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι, ήδη, πριν από τη σύγκρουση είχε ήδη δεχτεί τεράστια πολιτική πίεση.

Δεν πάει πολύ καιρός, όταν το καλοκαίρι, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις ενάντια στις προτεινόμενες αλλαγές στο δικαστικό σύστημα. Χιλιάδες Ισραηλινοί, ακόμα και μεγάλο τμήμα των Ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις του Νετανιάχου θα μπορούσαν να σημαίνουν μια πιο αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας.

Διαδηλωτές έξω από του υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ (Πηγή: Sky News)

Σε όλη εξάλλου τη διάρκεια του 2023 χιλιάδες διαδηλωτές συνέχισαν την πίεση με εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης του Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου επέστρεψε στην εξουσία τον Δεκέμβριο επικεφαλής ενός συνασπισμού στον οποίο όμως ήταν υπερορθόδοξοι Εβραίοι αλλά και ακροδεξιοί πολιτικοί που ζητούν μια άτεγκτη πολιτική έναντι των Παλαιστινίων, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα εύρεσης λύσης στην αραβοϊσραηλινή διένεξη που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες από Sky News