Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο προκαλώντας αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο μαθητής μέσης εκπαίδευσης προσέφυγε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου όπου και κατήγγειλε τέσσερις καθηγήτριές του επειδή έκαναν απεργία, καθώς όπως είπε «του στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

Μάλιστα η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί καθώς οι τέσσερις γυναίκες εκπαιδευτικοί καλούνται να καταθέσουν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου επειδή απήργησαν.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 19.30 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις γιατί άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης και επισημαίνουν ότι κανείς δεν έχει πάει στην Εισαγγελία για να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις «χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης», ενώ καλούν σωματεία και πολίτες να στηρίξουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!!! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.

Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση».