Ήταν 31η Ιουλίου του 2023, όταν οι αρχές του Όκλαντ εντόπισαν το άψυχο σώμα του Άνγκους Κλάουντ. Μια είδηση που σόκαρε τους θαυμαστές του και όλο το Χόλυγουντ.

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατο του «ντίλερ» στη σειρά «Euphoria», διαπιστώθηκε ότι ο ηθοποιός πέθανε από δηλητηρίαση που του προκάλεσε ο συνδυασμός διαφόρων ουσιών.

Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον χαμό του πατέρα του

Η ανακοίνωση για τις αιτίες θανάτου

Ο νεαρός ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης, κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και άλλων ουσιών, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο του αρμόδιου ιατροδικαστή.

Ως επίσημη αιτία του θανάτου του, ορίζεται «μια οξεία δηλητηρίαση λόγω συνδυασμένων επιδράσεων μεθαμφεταμίνης, κοκαΐνης, φαιντανύλης και βενζοδιαζεπινών».

Το TMZ αποκάλυψε την ιστορία, ο Άνγκους πέθανε στο σπίτι της οικογένειάς του τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία του Όκλαντ να ανταποκρίνονται άμεσα στην κλήση από τη μητέρα του, που αρχικά υπέθεσε ότι ο γιος της κατέρρευσε από «υπερβολική δόση», υποστηρίζοντας ότι ο Κλάουντ δεν είχε σφυγμό.

Τον περασμένο Μάιο είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να συμμετάσχει σε μία ταινία της Universal Pictures.

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε κοντινό διάστημα από τον θάνατο του πατέρα του

Ο ηθοποιός

Ο Άνγκους Κλάουντ γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 10 Ιουλίου 1998. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια του, καθώς είχε μικρότερες δίδυμες αδερφές, τη Μόλι και τη Φιόνα.

Σπούδασε στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής της Σχολής Τεχνών του Όκλαντ, όπου και ήταν συμμαθητής μάλιστα, με τη συμπρωταγωνίστριά του, Ζεντάγια. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, αλλά και των πρώτων του χρόνων ως ενήλικας ασχολούταν με τον φωτισμό παραστάσεων, αλλά και την ηχοληψία.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Με την πιο βαριά καρδιά έπρεπε να αποχαιρετήσουμε σήμερα έναν απίστευτο άνθρωπο. Η μόνη παρηγοριά που έχουμε είναι ότι ξέρουμε ότι ο Άνγκους βρίσκεται πλέον κοντά στον πατέρα του, ο οποίος ήταν ο καλύτερός του φίλος. Ελπίζουμε ο θάνατός του να αποτελέσει μια υπενθύμιση για τους άλλους ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι δεν πρέπει να το παλεύουν σιωπηλά».